Bolu Mengen’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Bolu Mengen ilçesi Kıyaslar köyü yakınlarında D750 Karayolu kenarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Olay yerine derhal çok sayıda orman, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Bölgede 7 helikopter, 57 araç ve yaklaşık 200 personel ile yangına müdahale edildi. Müdahalelerin ardından yangın, beşinci saatinde kısmen kontrol altına alınabildi.
“Yangın, kısmen kontrol altına alındı,” diyen Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, “Mengen ilçemizdeki yangın, ilk olarak saat 15.00’te rapor edildi. Valiliğimiz koordinasyonunda devam eden müdahalelerde, 7 helikopter ve 57 araç kullanıldı. Şu anda yangının yayılma enerjisi azalmış durumda. Gece boyunca soğutma ve tarama çalışmalarımız devam edecek,” şeklinde konuştu.
Vali Aydın, yangın sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını, yangının yerleşim yerlerine sıçrama tehlikesinin de bulunmadığını vurgulayarak, “Sabah saatlerinde helikopter desteği ile müdahalelerimiz sürecek,” dedi.
“Yangın yaklaşık 20 hektarlık bir alanda etkili oldu,” diyen Vali Aydın, “Yangının etkilediği alanın genişliği ve müdahale sonrasında yangının kontrol altına alınmış olması sevindirici. Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek. Beyaz duman, müdahalenin aktif olduğunu gösteriyor. Dumanın renginden müdahale başarısını anlayabiliriz,” ifadelerini kullandı.
Emrah Sağıt
