Bölge Adliye Mahkemesi, Palu ailesinin yargıç aleyhindeki kararı bir kez daha bozdu

Bölge Adliye Mahkemesi, Palu ailesinin yargıç aleyhindeki kararı bir kez daha bozdu
19:00 - Kasım 24 2020 Salı

2008 yılında Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal’ın kaybolmasıyla ilgili takipsizlik kararı ile kapatılan dosyanın tekrar açılmasının ardından tutuklanan 6 kişilik Palu ailesine verilen mahkeme kararı bozuldu. . Kaybolan Meryem Tahnal’ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, kardeşi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu polis tarafından gözaltına alınırken, Palu ailesinin kayınbiraderi Tuncer Ustael ve kocası Emine Ustael, İstanbul’da yaşanan olaya katıldı. Televizyon şovunun canlı yayınındayken gözaltına alındı.

Kocaeli. 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Tuncer Ustael’in Meryem Tahnal’ı acı çekerek öldürmekten müebbet hapis cezası, ‘kişiyi hürriyetten mahrum bırakmak’, ‘başkasının banka ve kredi kartını izinsiz kullanımı’ suçundan 4 yıl hapis cezası, İsa Palu, Havva Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael ‘kasten cinayet suçundan 12 yıl,’ özgürlükten yoksun bırakma ‘suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Fatih Palu ise ‘kasten adam öldürme suçundan 8 yıl 4 ay hapis,’ özgürlüğünden mahrum bırakma ‘suçundan 81 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Palu ailesi yine hakime karşı

Sakarya Bölge Mahkemesi 1.Ağır Ceza Dairesi tarafından, sanıkların tek bir avukat tarafından savunulmasının prosedüre aykırı olduğu belirtilerek karar bozuldu. Sanıklar Kocaeli 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Tuncer Ustael, Ayşe Palu, Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu ve bekleyen sanık Fatih Palu duruşmaya katıldı.

“Durum, her sanık için ayrı ayrı değerlendirilmelidir”

Önceki davada sanıkları savunan avukat Alper Bayraktar duruşmadaki savunmasında “Sanık İsa Palu’yu temsil etmeye devam edeceğiz. Diğer sanıkların ve Fatih Palu’nun savunmasından çekildik. Ben görevimi yaparken sanıklar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmadım. Ancak yüksek mahkeme, çıkar çatışması olduğunu belirterek kararı bozdu. Bu durumda yargının önceki aşamalarının tekrar edilmesi gerekir. Çünkü çıkar çatışması kabul ediliyorsa durum her bir sanık için ayrı ayrı değerlendirilmeli ve tanıklar sorgulanmalıdır. Bu nedenle yargılamanın tekrarlanmasını ve tüm sanık ve tanıkların tekrar dinlenmesini talep ediyoruz ”diyerek İsa Palu’nun serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

“Mary’nin öldüğünü gördüm, öğrendiğim için üzgünüm”

Duruşmada daha sonra savunma yapan Tuncer Ustael, “Öldürülen çocukların, bebeklerin ve hayvanların haklarını aradım. Hakkımı kimseye vermem. Ben öğretmen olmadım, iftira atıyorlar. Ne Mary’yi ne de başkasını öldürmedim. Ancak Meryem’in kim tarafından öldürüldüğünü ona söyledim. Bu olayın failleri Tahnal ve Şipşak ailesi ile Hikmet Şahin’dir. Cesedin nerede olduğunu bilmiyorum. Kendilerini sahilde gördüm. Mary’nin öldüğünü gördüm, öğrendiğim için üzgünüm ”dedi.

Duruşma ertelendi

Savunmayı yapan diğer sanıklar suçsuz olduklarını iddia ederek serbest bırakılmalarını talep ettiler. Savunmanın ardından mahkeme heyeti, Tuncer Ustael, Ayşe Palu, Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu’nun tutuklanmasına karar vererek tutuklu sanıklar Hava Palu, Ayşe Palu ve Fatih Palu’nun duruşmasına devam etti. bugüne kadar ertelendi.

Fehime Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi