Boğazını keserek nişanlısını öldürmüştü, savunması pes etmek zorunda kaldı

Boğazını keserek nişanlısını öldürmüştü, savunması pes etmek zorunda kaldı
14:00 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Nişanlısı Emrah Öztürk’ü (28) orman bölgesinde bıçakla öldüren Zehra Aras (22), kendisine açılan davayı ilk duyan kişi oldu. Savunmayı neredeyse ‘pes eden’ sanık Zehra Aras,

Nişanlısını siyah bir elbise içinde öldürdüğünü ve bir yüzle kaplı olduğunu iddia ederek, “Engelli, onunla evlenmek için para gönderiyor. Otobüs durağında yakalandığımda Antalya’da tatildeydim.” Dedi.

Geçtiğimiz aylarda Eskişehir’de Zehra Aras nişanlısıyla şehir ormanına gitti. Burada Emrah Öztürk’ün boğazını kesip 8 yerden bıçaklayan Aras, daha sonra şehir ormanından ayrıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve Eskişehir Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen cinayet zanlısı olduğu belirlenen Zehra Aras, şehirlerarası otobüs terminalinden Antalya’ya kaçmak istediği sırada tutuklandı ve gözaltına alındı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi önündeki davada, tutuklu sanık Zehra Aras, korona virüsü nedeniyle SEGBIS ile duruşmaya katıldı (Covid-19). Duruşmada savunma yapan Zehra Aras, Emrah Öztürk’ün engellendiğini, adli dengesinin yerinde olmadığını ve onunla evlenmek için sürekli para gönderdiğini söyledi. Zehra Aras, “Emrah Öztürk ile 2016 yılında Facebook’ta tanıştım. Birçok takipçim vardı. Bir arkadaşlık isteği gönderdi. İlk başta arkadaş olduk. Bir süre sonra para gönderiyor ve karşılığında evlenmek istiyordu. İlk başta evlenmek istemedim. Engelli bir çocuktu ve engelli gibi görünüyordu. Zihinsel bir hasta olduğumu düşündüm. Buna rağmen iyi anlaştık. Ondan sonra böyle şeyler var ve ben doğuştan olduğumu söyledim. Yine de kabul ettim, çok iyi bir insandı. Evlenmeye hazır olmadığımı söyledim. Verdiği rahatsızlıktan dolayı kabul etmeyebileceğimi söyledim. Sana çok para veriyorum, sana bakıyorum, bu teklifi kabul et. Hasta olduğunuz için beni teslim edemezsiniz, bunu kabul ederseniz evleneceğim, oda kapımı kilitleyeceğim. Çok iyi arkadaştık, bana her zaman para gönderiyorlardı. 3-4 yıldır sorun yaşamadık. Zihinsel engelli, zihinsel hasta olduğunu öğrendim. 2019 yolunda sınavlarım oldu, sonra evlenelim dedim. ”

“Sanki maskeli adamlar bize zarar vermeye geldi.”

Yaşadıkları olayın anını anlatan Aras, maskeli bir adamın Emrah Öztürk’ü öldürdüğünü ve ardından başka bir adamın kendini kovalarken kaçtığını söyledi. Aras, “Ailesi de para gönderdiğini biliyordu. Çünkü çocuk hastaydı. Annesi olmadan göndermezdi. Hiç götürmedim. 8 ay boyunca sözlüydük. Ailesi bana daha çok değer verdi. Çünkü çocuklarına para satıyorlar ve ben de onların çocukları ile evleniyoruz. Komşuların gelip görmesi gerektiğini söyledi. Aramamız çok iyiydi, bu süreçte kalacaktık, onlarda kalacaktım. Şubat ayında buraya gelmemi istedi. Kar kış kıyamet sınavım var ve geleceğim dedim. Çok ısrar etti ve bir şeyler alacağımızı söyledi. Sonra onlara gittim. İyi karşılandım. Evlerinde 2 gün kaldım. Aileyle oturuyorduk. Buraya iki kez geldim. Bütün şehir merkezini gezdiler. Emrah bana altın almaya başladı. Kuyumcuya da gittik. Düğünde alacağını söyledim. “Buraya geldin,” dedi. Olaydan bir gün önce içiyorduk. Olay günü kalktım ve başım ağrıyordu. “Hastaneye gidelim, çabuk hazırlanın” dedi. Dışarı çıktık. Emrah geçmemi söyledi. Burada bir arkadaşım var, onu acilen görmeliyim. Ben de güvendim. Ama burada orman dedim. “Gelene kadar bu ormanı seveceksin” dedi. Biraz gittim, etrafta dolandım. Ne güzel bir yer dedim. Giysilerimin kirlenmesine izin ver dedim. Arkadaşım yakında geleceğini söyledi. Zemin ıslak olduğu için yere oturmadım. Kısa bir süre oturduktan sonra Emrah paltosunu çıkardı ve havanın sıcak olduğunu söyledi. Ayrıca cebinden bir kesme aleti çıkardı. Emrah ne yapıyorsun? Dedim. Seninle oynayacağımızı söyledi, seni öldüreceğim. Şaka yapıyordum, komik değil. Sonra bana doğru geldi. İttim ve kaçtım. Yardım için hem kaçıyordum hem de çığlık atıyordum. Biri ağaçlardan çıktı, biri siyah giysili, yüzü kapandı ve bir kişi Emrah’ı durdurdu. Sesin tonundan erkek olduğunu anladım. Olayın şokunda değildim. Emrah’ı kesti. Emrah’a dedim, bıçağı Emrah’ın elinden aldı, karnına bir tane verdiğine şahit oldum, ama adamın yüzü kaplandı. Bağırmaya başladım, demedim. Kanı görünce bilinçsizdim. Başka bir adam da ormanın üst tarafında aynı şekilde ortaya çıktı. Sanki bize zarar vermeye geldiler. Bir şekilde çıkış yolunu buldum. Arkamı döndüm ve ormanı terk edemedim. Kimi bilgilendireceğimi bilmiyordum. Bilincim olayın şoku ile gitti. ”

“Alkolün üzerime etkisi 3 gün sürüyor”

Mahkeme heyeti ‘Etkinlik bittikten sonra ifadeleriniz neden farklı?’ Sorusuna cevap veren Aras, “Önceki ifadelerimi kabul etmiyorum. Mahkemede verdiğim ifadeye saygı duy. İçimdeki alkolün etkisi 3 gün sürer. Emrah’ı bıçaklamadım, parasını almadım, mahkemede verdiğim ifade doğrudur “dedi.

“Antalya’da tatil yapmak için memleketime gidecektim”

Şüpheli Zehra Aras mahkeme komitesine ‘Koşmuyorsanız neden Kars yerine Antalya’ya bilet aldınız? Antalya’da bir tatil geçirip memleketime giderdim. Etkinliğin etkisinden kurtulmak istedim. Tatil sonucunda Kars’a gidiyordum. ”

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 10 Eylül’e ertelendi.

Burak Tekin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi