Boğaz’da çöp adaları oluştu

Boğaz’da çöp adaları oluştu
15:00 - Haziran 14 2020 Pazar

İstanbul’un parklarından çirkin görüntülere Boğaz kıyıları eklendi. Sarıyer İstinye Plajı’nda lüks tekneler alanında çöp adacıkları oluştuğu görülmüştür. Kirliliğin büyüklüğü, havadan bakıldığında marinada ortaya çıkarıldı. Birçok teknenin çevresinin ve sahilin büyük bir kısmının bir çöp tabakası ile kaplandığı görülmüştür. Kıyı şeridi boyunca yürüyen ve koşan vatandaşlar, denizdeki görüntülerden şok oldu. Boğaz kıyısının daha önce deniz araçlarıyla temizlendiğini belirten vatandaşlar, bu yıl temizlik operasyonlarının yapılmadığını belirtti.

“Doğaya saygı duymazsak var olamayız”

Plaj temizliği konusunda yetkililere hitap eden 14 yaşındaki Maya Kaya, “Bu çok kötü bir tablo; Doğa pandemi sürecinde olduğu için doğa kendini yenilemek zorunda kaldı. Halkımız çok duyarsız. Bence bu çöpleri dökmek çok yanlış. Plajlar temizlenmelidir; çünkü doğaya saygı duymazsak var olamayız ”.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruflarından”

Deniz kirliliğine duyarsız olduğunu söyleyen Özkan İlhan, “Güzel denizim çok kötü bir durumda. İnsanlar çok duyarsızlar. Belediyeler de duyarsız. Bir deniz motoruna sahipti, temizliyordu. Kıyı boyunca temizleyen bir motor yok. Sanırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruflarından biri muhtemelen. ”

“İstanbul’a yakışmıyor”

3 ay sonra ilk kez plaja geldiğini söyleyen bir diğer vatandaş, “İstanbul yıllar önce bu çirkin görüntüleri terk etmişti. 1990’ların başına geri döndü. 3 aydır burada değilim. Korkunç bir imajla karşılaştım. İstanbul’a hiç uymuyor. Her yer pisliktir, karadaki pisliklerin bir kısmı da denizde görülür. Kimse ilgilenmiyor. Eskiden dolaşmaktan zevk aldığımız İstinye Körfezi bölgesi artık kirli bir görünüme sahip. Acınacak bir durum var. Bunun için çok üzgünüz “dedi.

Ahmet Faruk Sarıkoç – İslim Esra Çobanoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi