Bodrum’da kırmızı alarm; Güvenlik en üst düzeye çıkarılır

Bodrum’da kırmızı alarm; Güvenlik en üst düzeye çıkarılır
17:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

Tatilciler Kurban Bayramı’ndan 2 gün önce Bodrum’a akın etmeye başladı. Tatile tatil fırsatı ile başlayan binlerce vatandaş nedeniyle Bodrum’da kilometrelerce kuyruk oluştu.

Farklı şehirlerden tatilciler Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ula ve Akyaka gibi turistik alanları tercih ettiler. Bodrum’a karayolu ile gelen birçok tatilci trafiği durdurdu. 5 kilometrelik yolu 45 dakikada geçebilen vatandaşlar, denizin ve güneşin tadını çıkardı.

Korona virüsü bile önleyemedi

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi, ilçedeki korona virüsüne karşı önlemler aldı. Bu yılın en yoğun sezonunun Ege ve Akdeniz kıyılarını geçeceği öğrenildi. En büyük yoğunluğun yaklaşık 1 milyon turistle Bodrum’da yaşanacağı düşünülürken, Fethiye, Marmaris, Ula, Datça ve Akyaka gibi tatil bölgelerinde de yoğunluk olduğu öğrenildi. Muğla’nın tüm turistik bölgelerine yaklaşık 2,5 milyon tatilcinin geleceği tahmin edilmektedir. Yetkililer, diğer taraftan, çekincesiz gidenlerin geri dönmeleri için bir olasılık bulunduğunu belirttiler ve tatilcilerin rezervasyon yapmadan ayrılmamaları konusunda uyardılar, böylece tatilleri kabus değildi.

Otellere giriş başladı

Tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen vatandaşlar, rezervasyon yaptıkları otellere gelmeye başladı. Tatile çıkma şansına sahip vatandaşlar Apart’ı ve pansiyonları, özellikle de otelleri doldurdu. Jandarma ve Polis kuvvetleri, Bodrum’a giren ve Bodrum’dan çıkan tüm araçlar üzerindeki kontrollerini sıkılaştırdı.

Yurt dışından büyük ilgi

Yurtdışından gelen tatilcilerin yanı sıra yurtdışından gelen göçmenlerin de Bodrum’a büyük ilgi gösterdiği öğrenildi. Ülkelerinde kurban bayramını geçirmek isteyen göçmenler Bodrum’a gelmeye başladı.

Eren Ayhan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi