Sivas’ta artık karaciğer ve böbrek nakli yapılabilecek

Sivas’ta artık karaciğer ve böbrek nakli yapılabilecek
12:58 - Temmuz 6 2020 Pazartesi

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Organ Nakli Merkezi denetimden geçti ve organ nakil ruhsatı almaya hak kazandı.

Sivas’ta organ nakli yapılabilmesi maksadıyla kurulan Organ Nakil Merkezi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından denetlendi. Yapılan denetimde merkez tam not aldı ve gerekli olan sertifikasyona dair belgeleri almaya hak kazandı. Böylece Sivas şehrinde de bundan sonra karaciğer ve böbrek nakli yapılabilmesinin önünde bir engel kalmadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü sertifikasyon işlemlerinin tamamlandığını söyleyerek, bundan sonra organ nakli için Sivaslı vatandaşların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadığının müjdesini verdi. Nakil geçirmiş olan hastaların da kontrol amaçlı farklı şehirlere belirli periyotlarla gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Rektör Yıldız, bu merkezle birlikte şehrin önemli bir kazanım elde ettiğini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi