Bitcoin Şehri İnşa Ediliyor, Detaylar Açıklandı

Bitcoin Şehri İnşa Ediliyor, Detaylar Açıklandı
11:18 - Kasım 23 2021 Salı

Bitcoin şehri inşa ediliyor. Dünyada ilk kez bitcoini resmî para birimi olarak kabul eden El Salvador, dev projesi hakkında bazı detaylara yer verdi.

Bitcoin, günümüzün en değerli kripto para birimi olarak karşımıza çıkmakta. 2008 yılında kurulan ve 2009 yılında halka arz edilen kripto para birimi BTC, her geçen gün daha fazla yatırımcıya ulaşırken büyük bir yatırım ağı haline dönüşmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere El Salvador, bitcoini resmî para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak karşımıza çıkmıştı. Bu aşamadan sonra pek çok çalışma yapan ülke, para birimini tanıdıktan sonra bitcoin madenciliğine başlamıştı. Şimdi de dev bir projeye atılıyor.

Bitcoin Şehri İnşa Edilmesi Planlanıyor

Bitcoin ile ilgili yaptığı pek çok yatırım ile bilinen El Salvador, bu kez bitcoin şehrinin inşaatına başlamayı hedefliyor. Yeni kurulacak olan şehir hakkında çeşitli bilgiler paylaşan ülke, bu şehrin sıfır emisyona sahip olacağını belirtiyor. Bunun nasıl olacağını anlatan El Salvador hükümeti, yenilenebilir enerji kaynağı olan jeotermal enerjiden yararlanılacağını açıklıyor. Jeotermal enerji, yer altındaki sıcaklığı kullanan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Buradan üretilen enerji için yeni bir enerji santrali kurulacak ve yeni kurulacak olan şehre enerji sağlayacak.

Bitcoin Şehri

Bitcoin şehri için çalışmalar başlamışken devlet başkanı tarafından yapılan bir diğer açıklama bu şehirde restoranların, konutların ve daha pek çok binanın yer alacağı. Ayrıca şehrin merkezinde bitcoin sembolüne sahip bir binanın bulunacağı da açıklanıyor. Verilen bilgiler arasında şehrin vergilere yer vermeyeceği de belirtiliyor. Bunun yanı sıra inşaatlar için bir miktar vergi uygulanacağı söylenmekte. Karbon salınımı yapmayacağı söylenen yeni şehir, şimdiden bazı yatırımcıların ilgisini çekmiş durumda.

El Salvador, gerçekleştirmiş olduğu bu yatırım ile birlikte 1 milyar dolarlık bitcoin tahvili ihraç edeceğini de açıkladı. Bu yatırımın yarısının bitcoin madenciliğine ve şehrin enerji altyapısına gideceği söylenirken kalan miktarın diğer amaçlar için kullanılacağı belirtiliyor. Ülke, bitcoin ile ilgili güçlü icraatler gerçekleştirmeye çalışıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi