Sivaslı vatandaşlar kısa mesafede bisikleti tercih ediyor

Sivaslı vatandaşlar kısa mesafede bisikleti tercih ediyor
12:12 - Haziran 26 2020 Cuma

Korona virüsü tehdidi sebebiyle toplu taşıma araçlarının kullanılma oranı bir hayli düşen Sivas’ta vatandaşlar kısa mesafede bisiklet kullanmayı tercih etmeye başladı.

Her ne kadar sosyal mesafe ve maske takma zorunlulukları uygulansa da vaka sayılarının günden güne artış göstermesi, Sivas’ta bir takım alışkanlıkları da değiştirmeye başladı. İnsanların kalabalık olarak bulundukları ortamlardan kaçan vatandaşlar en fazla da toplu ulaşım araçlarını kullanmayı bırakmışa benziyor. Bisiklet kullanmanın büyük bir artış gösterdiği şehirde havaların da iyiden iyiye sıcaklaşmasıyla bisiklet satışlarında adeta patlama yaşanıyor.

Sivas’ın Çarşıbaşı mahallesinde 32 senedir bisiklet satıcılığı yapan Ekrem Kavaklı esnaf yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıllara göre bisiklet satışlarında % 50 ile % 60 arasında bir artışın yaşandığını ifade etti. Bisiklet kullanan Mehmet Sülün isimli bir vatandaş ise bisikletin hem sağlık için, hem de doğaya kirli hava salınmaması açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi