Birleşik Krallık’taki günlük vaka sayısını kaydedin

Birleşik Krallık’taki günlük vaka sayısını kaydedin
20:12 - Aralık 28 2020 Pazartesi

İngiltere’de corona virüsü salgınında vaka sayısı yeniden rekor seviyelere ulaştı. İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 41 bin 385 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 2 milyon 329 bin 730’a ulaştığı belirtildi. Son 24 saatte ise 357 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki Covid-19 nedeniyle toplam can kaybı 71 bin 109’a yükseldi. Bugün salgının başlangıcından bu yana ülkede günlük en fazla vaka kaydedildi.

Hastanelerin kapasiteleri bitti

İngiltere’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan yeni tip Covid-19 nedeniyle vaka ve yaralı sayılarının artmaya devam ettiği, İngiltere’deki hastanelerde hasta sayısının arttığı ve kapasitelerinin yaklaşık olduğu belirtildi. doldurulacak. İngiltere’nin güneyindeki hastanelerde hasta sayısı arttıkça bazı hastaların ambulanslarda tedavi gördüğü ve hastaneye yatışların Nisan ayında zirveye yaklaştığı belirtildi.

Oxford-AstraZeneca aşısı, kısıtlamaların kaldırılmasını hızlandırabilir

İngiltere Kabine Bakanı Michael Gove yaptığı açıklamada, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşı adayının, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA) onayının ardından ülkedeki kısıtlamaların kaldırılmasını hızlandıracağını söyledi. Gove, ortaokul öğrencilerinin Noel tatilinin ardından kademeli olarak okullarda eğitime dönmesinin planlandığını açıkladı ancak bu planın revize edildiğini ve yeni tip koronavirüs nedeniyle değişebileceğini belirtti.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi