Birleşik Krallık’taki günlük vaka sayısı rekor kırdı

Birleşik Krallık’taki günlük vaka sayısı rekor kırdı
21:12 - Kasım 12 2020 Perşembe

İngiltere’de Covid-19 vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 33 bin 470 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1 milyon 290 bin 195’e ulaştığı belirtildi.

Ülkede son 24 saatte 595 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, toplam can kaybı 50 bin 365’e yükseldi. Salgın başlangıcından bu yana en fazla günlük vaka sayısına ulaşılırken tespit edilen vakalar İngiltere’de bugün Covid-19 nedeniyle 595 can kaybı ile 12 Mayıs’tan bu yana en yüksek can kaybı kaydedildi.

Karantinadan sonra vaka sayısı ikiye katlandı

Imperial College London tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Ekim ayında İngiltere’de ulusal izolasyonun başlamasından bu yana vaka sayısı iki katına çıktı ve vakalarda keskin bir artış oldu.

Imperial College tarafından yürütülen araştırma direktörü Paul Elliott şunları söyledi: “Enfeksiyonun yaygınlığının yüksek olduğunu gösterdik, bu da insanların enfeksiyonları azaltmaya ve virüsü kontrol altına almaya yardımcı olmak için harekete geçme ihtiyacını güçlendiriyor.” “Olmadığını belirlemek için kritik bir temel olacak.”

Araştırmanın sonuçlarına göre corona virüsünün tüm yaş gruplarına yayılmaya devam ettiği belirtilirken, İngiltere Sağlık Bakanlığı çalışma hakkında açıklamada bulunarak, “Salgın, daha genelleştirilmiş bir bulaşma modeline doğru ilerledi. belirli risk grupları. “

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi