Birleşik Krallık’ta üç aşamada yeni kısıtlamalar uygulanacak

Birleşik Krallık’ta üç aşamada yeni kısıtlamalar uygulanacak
23:12 - Ekim 12 2020 Pazartesi

Corona virüsü salgını nedeniyle birçok Avrupa ülkesi yeniden kısıtlamalar uygulamaya başladı. İngiltere’de Covid-19 vaka sayısının artması nedeniyle yeni kısıtlamaların uygulanacağını açıklayan İngiltere Başbakanı Johnson, Birleşik Krallık’taki vaka sayısının son üç haftada dört katına çıktığını ve artık hastaneye yatış sayısının arttığını belirtti. Johnson, ikinci bir ulusal izolasyonun “doğru yol” olmayacağını ifade ederek, yeni kısıtlamaların üç aşamalı bir sistem olarak uygulanacağını açıkladı. Covid-19’un sadece yaşlıları etkileyen bir virüs olmadığını belirten Johnson, “Covid-19’un ölümcül bir tehlike olmaya devam ettiği çok sayıda genç var. Hayat kurtarmak için harekete geçmeliyiz.

Birleşik Krallık’ta yeni kısıtlamaların üç aşaması

Ülke genelinde kısıtlamaları tamamen uygulamak istemediğini belirten Başbakan Johnson, Çarşamba gününden itibaren kademeli kısıtlamaların uygulanacağını duyurdu. Bu seviyelerin İngiltere için “orta”, “yüksek” ve “çok yüksek” uyarı seviyelerine sahip olacağını belirten Johnson, orta seviyenin “İngiltere’nin önemli bir bölümünü” kapsayacağını belirtti. Johnson’ın orta seviye olarak adlandırdığı birinci seviyede yerel kısıtlamalarla uygulanan bölgelerde 6 Birden fazla kişiden oluşan grupların kapalı alanlarda toplanmasının yasaklanacağını belirterek, yerel saat 22: 00’den sonra sokağa çıkma yasağı uygulanacaktı. Başbakan Johnson, hem kapalı hem de özel bahçelerde alarm seviyesinin çok yüksek olduğu alanlarda bar ve restoranların kapatılacağını duyurdu.

Spor salonları, eğlence merkezleri ve bahis dükkanlarının da kapanmaya zorlanacağını belirten Johnson, “Önümüzdeki haftalar ve aylar zor geçmeye devam edecek ve bu ülkenin cesaretini sınayacak. Birlikte başaracağımıza dair hiçbir şüphem yok. “

Liverpool şehrinin “çok yüksek” bir uyarı seviyesinde olduğunu belirten Johnson, gerekli kısıtlamaların uygulanacağını açıkladı. Başbakan ayrıca, kısıtlamaların şu anda yürürlükte olduğu İngiltere’nin kuzeyindeki Manchester şehrinde de üst düzey kısıtlamaların uygulanacağını belirtti.

İngiltere’de toplam vaka sayısı 617 bin 688’e, toplam can kaybı ise 42 bin 875’e ulaştı. Avrupa’da corona virüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı ülke İngiltere.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi