Birleşik Krallık’ta koronavirüs kısıtlamaları sırasında aile içi şiddet ikiye katlandı

Birleşik Krallık’ta koronavirüs kısıtlamaları sırasında aile içi şiddet ikiye katlandı
16:12 - Ekim 19 2020 Pazartesi

Birleşik Krallık’ta kadın cinayetine ilişkin yıllık bir nüfus sayımı için erkekler tarafından öldürülen kadınların sayısını izleyen Londra merkezli aile içi istismar yardım kuruluşu Nia’nın Genel Müdürü Karen Ingala Smith, 23 Mart ve 12 Nisan’da Birleşik Krallık’ta ulusal kısıtlamaların uygulanması nedeniyle Covid-19’a. Yıllar arasında en az 16 şüphelinin aile içi şiddet ve cinayet tespit ettiğini belirtti. Smith, İngiliz basın kuruluşu The Independent’a yaptığı açıklamada, hükümetin koronavirüs nedeniyle ulusal izolasyon uyguladığı dönemin ilk üç haftasında İngiltere’de erkekler tarafından öldürülen kadın sayısının en az 11’de en yüksek sayı olduğunu söyledi. yıl.

Corona virüsü kısıtlamaları bahane yaptı

Bu dönemde en az yedi kadının partnerleri veya eski partnerleri tarafından öldürüldüğünü, üç kadının ise babaları tarafından öldürüldüğünü tespit ettiğini belirten Smith, “Korona virüsü şiddete başvuran yeni erkekler yaratmadı. Bu adamlar daha önce şiddetli, istismarcı ve kontrolcüydü. Corona virüsü kısıtlamaları, erkeklere bahaneler ve ek tetikleyiciler veren koşullar yarattı. Smith, erkeklerin kadına yönelik şiddetinin koronavirüs krizinden önce geldiğini söyledi ve Smith, “Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik erkek şiddetini oran ne olursa olsun asla doğal veya kaçınılmaz olarak kabul etmemeliyiz” dedi.

İngiltere ve Galler şiddet mağdurları komiseri Dame Vera Baird QC, 23 Mart – 12 Nisan tarihleri arasındaki cinayetlere işaret ederek, “Üç hafta içinde toplam 16 aile içi şiddet cinayetine ulaşıldı. Görünüşe göre haftada beş cinayet işleniyor. Krizin ölçeği budur. Dame Baird, perakende satış kuruluşlarının tüm sipariş erişim noktalarına takılabilen kırmızı bir düğmeye sahip olduğunu öne sürerek, “Yani tehlikedeyseniz, sadece sipariş veriyormuşsunuz gibi görünebilir, ancak aslında bir düğmeye basabilir ve Yardım çağır. Sadece polisi getiriyor. İngiliz İçişleri Bakanı Priti Patel, mağdurlar için çevrimiçi destek hizmetlerini ve yardım hatlarını artırma sözü verdi.

Kadın cinayetleri son yıllarda artıyor

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2018 ve 2019 yılları arasında 241 kadın mağdur olduğunu ve Mart 2018’den Mart 2019’un sonuna kadar 149 kadının 147 erkek tarafından öldürüldüğünü, 80 kadının ise partneri veya eski ortak. Geçen yılın verilerine göre cinayet, kasıtsız adam öldürme ve çocuk cinayeti gibi toplam mağdur kadın sayısının 220’den 241’e yükseldiği ve kadın cinayetlerindeki en yüksek rakamın Mart 2006’dan bu yana artış gösteren rakamlarla olduğu belirtildi. yüzde 27.

Birleşik Krallık’ta 2018’den 2019’a kadarki kadın cinayetleri raporuna göre, kadınların yaklaşık yüzde 61’i şu anki veya eski bir koca tarafından öldürüldü. Yüzde 8’i oğulları veya üvey oğulları tarafından öldürülürken, yüzde 3’ü oğulları tarafından öldürüldü. kayınvalide veya eski damadı. Kadın cinayetlerinin sadece yüzde 6’sı bir yabancı tarafından işlenirken, kurbanların yaklaşık üçte birinin öldürüldüklerinde 18 yaşın altında bir çocuğu olduğu bildirildi.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi