Bir telefonun üretimi 28.5 saniye tutuyor

Bir telefonun üretimi 28.5 saniye tutuyor
14:24 - Mayıs 22 2019 Çarşamba

Huawei markası Çin’deki Songshan Lake’deki yerleşkesini basın mensuplarının ziyaretine açtı. Firma yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaya göre buradaki telefon üretiminde kullanılan teknolojinin geliştirilmesi ile ürün verimliliği ve üretim hızının arttığı bildirildi. Çin’in Shenzhen kentine yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki üretim kampüsünde yapılan üretimlerde bir adet Huawei marka akıllı telefonun üretiminin yapılıp tamamlanması toplamda 28,5 saniye sürüyor. Markanın üretim hızındaki iyileştirme çalışmalarının aynı zamanda ürün kalitesinde de gerçekleştirildiği belirtildi. Telefonlarda paslanmaya karşı koruma özelliği, dayanıklılık ve iletkenlik gibi konularda yapılan testler ve cihazların ağırlığının hafifletilmesi çalışmaları da yapılıyor.

BİR TELEFONUN ÜRETİMİ 28,5 SANİYE TUTUYOR

Huawei’nin Çin’in Shenzhen kentindeki yerleşkesi yaklaşık olarak Monaco’nun 4 katı kadar büyüklüğe sahip bulunuyor. 2018 yılında açılan ve 2 etabı tamamlanan yerleşkenin tamamı 4 etaptan oluşmaktadır. Markanın tüm dünya genelindeki üretim tesislerinde çalışan sayısı toplamda 18 bin olurken bu kentteki üretim tesisinde 10 bin kişi çalışıyor.

Tesiste basın mensuplarına yalpan gezinin tamamlanmasının ardından Huawei Siber Güvenlik Birimi Müdürü Wang Jin tarafından bir açıklama yapıldı. Wang Jin’in yaptığı açıklamaya göre bu yerleşkenin ve kullanılan cihazların siber saldırılardan korunması için 240’tan fazla sertifika kullandıkları söyledi. Wanh Siber güvenlik konusunda sistemlerin güvenliklerinin ve mahremiyetinin sağlanması amaçlanmaktadır dedi. Wang Jin’in markanın sitemlerinin bütün yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tam olarak korunduğunu da belirtti.