BİR NEVZAT YANMAZ HİKAYESİ

BİR NEVZAT YANMAZ HİKAYESİ
15:40 - Mart 19 2019 Salı

Sivas’ta Büyük Birlik Partisinin en şanslı ismidir kendisi.
BBP’nin daha kurulduğu ilk yılında Meclise girmiş, yıllarca milletvekili maaşı almıştır. O gün bugündür emekli vekil maaşını da BBP’ne borçludur.
İtibarı (kaldıysa tabi) rahmetli Muhsin Başkan ve BBP’den dolayıdır.
Kimden bahsettiğimi anlamış olmalısınız. BBP’nin Sivas’taki ilk milletvekili Nevzat Yanmaz’ı anlatacağım bugün size.
Rahmetli Başkan’ı sağlığında iken en çok üzen isimlerdendir.
BBP sayesinde bozuk ticari hayatını düzeltmiş, Başkan’ın adıyla girdiği ticari işlerde iyi de para kazanmıştır.
Devlet ihalelerinden iyi anlar. Özellikle TOKİ’den bir dönem hayli ihale almışlığı da vardır.
Buna rağmen parti divanının her ay ödemekle yükümlü oldukları aidatları bile ödememek adına çevirdiği entrikaları bilen bilir.
Zaman zaman televizyonlara çıkıp “Benin bu parti için harcadığım parayı kimse harcamamıştır” gibi fiyakalı sözleri sizi aldatmasın. Onun bu parti için harcadığı tek bir kuruş yoktur. Sivas Belediye Başkan Adayı olduğu dönem onunla çalışanlar ne demek istediğimi daha iyi anlarlar.
Doğan Ürgüp’ü hiç sevmez.
Çünkü Ürgüp’le siyasi frekansları bir değildir. Ürgüp çalmaz, çalana müsaade etmez. Yanmaz için ise önemli olan kazanmaktır. Bu uğurda her şeyi mubah görür. Mesela BBP’den neden ayrıldığını çok kişi bilmez.
Doğan Ürgüp Sivas Belediye Başkanı olduğunda, Özbelsan’ın durumu içler acısıdır.
Hangi müteahhidin Özbelsan’a ne kadar borcu olduğuna dair bile doğru düzgün bir kayıt yoktur. Başkan ilk iş olarak Özbelsan’ın alacaklarını tahsil edip düzlüğe çıkarma talimatı verir.
O zaman anlaşılır ki Nevzat Yanmaz’ın Özbelsan’a o günün parasıyla tam 800 bin liradan fazla borcu bulunmaktadır.
Ürgüp borcun ödenmesi için birkaç kez Nevzat Yanmaz’la görüşür ancak bir sonuç alınamayınca icra takibi başlatılır. Yanmaz’a göre kendi partisinden belediye başkanı seçilen bir kişi yine kendi partisinden olan bir kişiyi icraya vermemeli, kamunun alacağını tahsil yoluna gitmemelidir.
Nihayet ipler kopar ve Nevzat Yanmaz BBP’den ayrılıp AKP’ye geçer.
Bu süreçte araya giren gizli eller Yanmaz’ın icra takibini durdurur. Çünkü Yanmaz artık AKP’lidir ve koruma kalkanı altına girmiştir.
Milletvekili aday adayı olur birkaç kez, kabul edilmez. Belediye Başkan aday adayı olur, kabul edilmez.
Nihayet bu dönem Belediye Meclis Üyeliği adaylığına kadar düşer. Sivas’ta çıtası bu kadar düşen başka bir siyasi isme rastlamak mümkün değildir.
Ama Yanmaz açısından başka da seçenek yoktur, yularını kaptırdığı isimler onu nereye çekerse oraya gitmek zorundadır.
Bu arada Yanmaz’ın Özbelsan’a olan borcu ne oldu diye aklınıza gelebilir. Borç, günlük kura çevrildiğinde 2 milyon liraya yaklaşmış durumdadır ve halen tahsil edilememiştir.
İşte bir dönemin itibarlı milletvekilinin bugün geldiği nokta budur. Listesinde yer aldığı adaya toz kondurmaz, ama Doğan Ürgüp’ün 2011 yılındaki konuşmasını bugün yapılmış gibi servis eder.
Yani Nevzat Yanmaz yıllar önce itibarını sıfırlamış, bugün de adamlığını bitirmiştir. Sivaslının gözümüzde yok hükmündedir.