Bir çadırda 11 kişilik bir aile için mücadele

Bir çadırda 11 kişilik bir aile için mücadele
12:00 - Temmuz 5 2020 Pazar

İlçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde yaşayan Cengiz Kartal (38), imkansızlığı nedeniyle kurduğu şubeyle kurduğu çadırda 11 kişilik ailesiyle yaşıyor. Cengiz Kartal, brandadan yaptığı çadırın gündüz çok sıcak, geceleri soğuk ve tehlikeli olduğunu ve daha önce akrabasında kaldığını belirtti. Kartal, “Akrabımın evinde yer olmadığı için bu çadırda 11 kişi kalıyor.

Engelliyim, iş yapamıyorum. Engelli aylığı olan aileye bakıyorum. Olasılık olmadığından, topladığım brandaları da getiriyorum ve akrabalarımın üzerine bir çadır kurdum ve çocuklarımla kaldım. Yapamadığımız çadır gündüzleri çok sıcak olduğu için duramıyoruz, geceleri zorlanıyoruz ve geceleri gelen hayvan sesleri yüzünden çocuklarım bile korkuyor. Tek istediğim en kısa zamanda çocuklarım için güzel ve sıcak bir ev yapmak. Onun için yetkililerden yardım istiyoruz ”dedi.

Cengiz Kartal’ın karısı Meyan Kartal zor zamanlar geçirdiklerini belirterek, “Çadırda 11 kişi için savaşıyoruz çünkü fırsatımız yok. Çok sıkıntılarımız var, zor bir durumdayız. Yaptığımız çadır gündüz sıcakken, gece çok soğuk. Bazen köpek ve diğer hayvan sesleri yüzünden uyuyamayız. Köpekler, yılanlar ve akrepler geliyor gibi hissediyoruz. Buradaki tüm yetkililere hitap ediyoruz, lütfen bize yardım edin. ”

Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri Cengiz Kartal için bir proje hazırladıklarını ve Ankara’ya gönderdiklerini belirttiler. “Kartal ailesi için hazırladığımız proje inşa edildi. Hemen ailemiz için ev inşaatına başlayacağız. Ayrıca ailemize hem engelli hem de yoksulluk ödeniyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak hep ailemizle birlikteyiz. Bundan sonra, yasalar çerçevesinde yapabileceğimiz her türlü yardımı sağlamaya devam edeceğiz. ”

Metin Tek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi