Bir bomba eylemi planlarken PKK ünlü sanatçıların adını şifreledi

Bir bomba eylemi planlarken PKK ünlü sanatçıların adını şifreledi
11:00 - Temmuz 20 2020 Pazartesi

Cumhuriyet savcısı, polisin Ağustos 2019’da Türkiye’ye Suriye’den girdiği bombalı saldırıları yakalamak için Elif K. (25) ve Suriyeli vatandaşların Halim M. (26) konulu soruşturmayı tamamladıklarını belirledi. İzinsiz veya el değiştirmeden tehlikeli malların bulundurulması ve 17 yıla kadar cezai suçlamalar nedeniyle “devlet huzursuzluğu ve devletin bozulması” ve “resmi belgedeki suç” niyetiyle teröristler için hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Etkili pişmanlıklardan yararlanan Elif K.’nın terör örgütüne nasıl katıldığı ve planlanan eylemler hakkında iddianame yer aldı. PKK kamplarında bomba ve silah eğitimi alarak Mersin’de kanlı bir eylem gerçekleştirmeye geldiğini açıklayan Elif K., örgütle tamamen şifreli bir görüşme yaptığını söyledi.

Elif K. örgütün tüm üyelerinin genel şifrelemeyi bildiğini belirterek, “Örgüt, eylemin gerçekleştirileceği yerleri sanatçıların isimleriyle şifreledi. Her sanatçının adı bir yeri ifade etmek için kodlandı. sanatçı merkez, diğeri sahil, barlar ve restoranlar gibi başka yerler … Bombalanan bir eylem yapılacaksa, merkezde Murat Boz, sahilde Mustafa Ceceli, Seda Sayan bar, Selçuk Balcı restoranında. ”

Elif K. yaptığı açıklamada, sanatçının şifrelemesinden başka günlerin bile şifrelenmiş olduğunu söyledi, “Pazartesi siyah, Salı beyaz, Çarşamba kırmızı, Perşembe sarı, Cuma mavi, Cumartesi turuncu, Pazar yeşil.”

Elif K., telefondan mesaj içeren emojilerin bile şifreli olduğunu belirtti:

“Gülen adam; Antalya’dayım, ağlayan adamım; araştırmaya devam et, gitar; eylem süresi 20.00, ters parmak; eylem yapabilirsin. Kalp; sivil vatandaş. Kek; Paraya ihtiyacım var. Üzgün adam; sert eylem. Düşünen adam ; Nerdesiniz Cat; 15’ten az polis sayısı, kaz; 15’ten fazla polis sayısı, kalp; sivil vatandaş yaralanabilir, üzgün adam; zor eylem, düşünen adam; neredesin. ”

Yazılı mesajların da şifreli olduğunu ifade eden Elif K. “Birisini seviyorum; bir köprüm var, alışveriş yapıyorum; bir kavşak var, iş arıyorum; takip ediliyor, evlenmek istiyorum; ben bir polis noktası var, su istiyorum; bir kaçış yolu bulamıyorum, sana kimseden su göndereceğim “Bu sana kaçmanın bir yolunu bulacağım demektir.”

Elif K.’ın davası devam etmekte olan dava devam ediyor.

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi