Bir annenin ağlaması: ‘Lütfen oğlumun ölmesine izin verme’

Bir annenin ağlaması: ‘Lütfen oğlumun ölmesine izin verme’
13:12 - Eylül 4 2020 Cuma

Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Kocakaya İlçesi’nde yaşayan 10 yıldır evli olan Ali ve Hülya Yüksel çiftinin üçüncü çocuğu olan 4 aylık bebek Ramazan, hayata tutunmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Doğuştan safra kesesi damarları gelişmeyen ve 2 aylıkken ameliyatla karaciğerinin bir kısmı alınan Ramazan bebeği, uygun bir karaciğer bulunmazsa ve 3 ay içinde nakledilirse ölme riskiyle karşı karşıya kalacak.

“Oğlumun yaşamasını istiyorum”

Doğumdan sonra sarılık tanısıyla hastaneye gittiklerini belirten Anne Hülya Yüksel, sevk edildikleri Denizli’de çocuklarının safra kesesi damarlarının doğuştan gelişmediğini, süt nedeniyle akciğerlerinin zarar gördüğünü söyledi. o emdi karaciğerine gitti. Yüksel, bebeğin karaciğerinin bir kısmının tedaviye gönderildikleri İzmir’den alındığını belirterek, “Oğlumun hayatta kalması nakle bağlıdır. Karaciğer nakli yapılmazsa bebeğim ölecek. Ayrıca bir duyuru yaptık. uygun bir karaciğer bulmak için sosyal medya üzerinden. “Oğluma uygun doku ve akciğerler bulunursa ne olur. Oğlumun yaşaması için herkesin yardımını bekliyorum. Lütfen oğlumun ölmesine izin verme. Oğlumun yaşamasını istiyorum. ”

“İstedikleri parayı vereceğiz”

Sosyal medyada yaptıkları açıklamada bir kadının karaciğer nakline yardımcı olabileceğine vurgu yapan Yüksel, şunları söyledi:

Operasyondan sonra çalışamıyorum, borçlarım var ve 20 bin lira istedi. Kabul ettik, ameliyat günü belli oldu ama 3 gün önce ‘ailem izin vermiyor’ diyerek vazgeçti. Baktığımız 5-6 koyun var, çiftçilik yapıyoruz. Elimizde ne varsa onu satacak ve çocuğumuzu hayatta tutmaya çalışacaktık ama o pes etti. Kaç para istediklerini öğrenip bir araya getirip vereceğiz. Oğlum yaşayabildiği sürece. ”

Doktorların, uygun bir karaciğer bulunmaması halinde bebeğin Ramazan ayından itibaren 3 ay içinde öleceğini söylediğini kaydeden Yüksel, “Oğlum gün geçtikçe halsizleşiyor. “Uygun doku ve karaciğer bulamazsak oğlumu kaybederiz.”

Ismail Gürel – Bülent Çakır

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi