BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin’den mutasyon virüsü açıklaması

BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin’den mutasyon virüsü açıklaması
13:00 - Aralık 22 2020 Salı

Tüm dünyada etkili olan corona virüsü salgını etkisini sürdürürken, mutasyon corona virüsünün İngiltere’de görülüp hızla yayıldığının duyurulması özellikle Avrupa ülkelerinde endişe yarattı.

Koronavirüse karşı geliştirilen aşıların bazı ülkelerde yaygın olarak kullanılması ve aşılamanın başlamasının ardından aşıların mutasyon virüsü üzerindeki etkisi tartılmaya başlandı.

ABD ilaç şirketi ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen aşılar yapılırken, BioNTech mutasyon virüsü hakkında açıklama yaptı.

BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin, corona virüsüne karşı geliştirilen aşının İngiltere’de tespit edilen mutasyon virüsüne karşı “büyük olasılıkla” etkili olacağını ancak mutasyon virüsüne karşı aşının da 6 hafta içinde hazırlanabileceğini sözlerine ekledi. “Bilimsel olarak, geliştirilen aşının bağışıklık tepkisinin mutasyona uğramış virüsle baş edebilmesi kuvvetle muhtemeldir. Ancak gerekirse yeni mutasyon virüsüne karşı bir aşı geliştirmeye başlayabiliriz. Teknik olarak kendi bünyesinde yeni bir aşı hazırlayabiliriz 6 hafta “.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi