Binlerce Liraya Satılıyor Ama ‘Sahte’!

Binlerce Liraya Satılıyor Ama ‘Sahte’!
22:13 - Kasım 23 2021 Salı

Büyüklükleri ve dayanıklılıklarıyla dikkat çeken kangal köpekleri hakkında açıklamalarda bulunan Uzman Kangal Yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, kangal köpeklerinin son dönemde tüm dünyada ilgi gördüğünü ve kangal köpeklerine olan ilginin bir piyasa oluşturduğunu açıkladı.

Kangal köpeklerinin görüntüsünün ayı ve kurt benzeri olması gerektiğini ve bunların saf kangal olduğunun kanıtı niteliğinde olduğuna değinen Yıldız, “Çok sayıda insan saf kangal köpeği aldığını düşünüyor ancak satılan köpeklerin büyük bölümü saf kangal köpekleri değil” açıklamasında bulundu.

Kangal köpeği alırken dikkatli olunmasını öneren Yıldız, özellikle 4 ila 10 bin lira arasında alıcı bulan, çok daha fazla fiyatlara da satışı yapılan kangal köpeklerinin büyüklük, eğitim ve diğer bir takım faktörlere göre değişiklik gösterdiğini açıkladı.

Kangal köpeği almak isteyenlerin en az 4 bin lira ödediği piyasada saf kangal olarak satışı yapılan kangalların saf kangal olmadığını açıklayan Yıldız, “Kangal köpekleri koruma içgüdüsüne sahip. Koruyan, kollayan ve sadık bir ırk. En iyi yemek ise profesyonel mamalar ancak sevgi hepsinden daha önemli” açıklamasında bulundu.

Yıldız, kangalların yavrularını yemelerinin nedeninin ise ancak psikolojik sorunları olması durumunda mümkün olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi