Binlerce insanı ilgilendiren karar! ‘Mesleki eğitim merkezlerinden lise diploması’

Binlerce insanı ilgilendiren karar! ‘Mesleki eğitim merkezlerinden lise diploması’
11:00 - Ağustos 21 2020 Cuma

Binlerce ortaokul mezunu, kalfalık ve ustalık sertifikası kararı çıktı. Mesleki eğitim merkezlerinin verdiği lise diploması gereksinimleri daha da genişletildi. Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olan ancak diploma programına dahil olmayan ve kalfalık ve ustalık belgesi alan öğrenciler, artık telafi dersi ile lise diploması alabilecekler. Ayrıca bu merkezlerde okuyan ve 11. ve 12. sınıf diploma programına dahil olmayan öğrenciler, farklı dersler alarak meslek lisesi diploması almaya hak kazanacaklar. Ayrıca ortaokul veya imam hatip ortaokul mezunu olup dışarıdan ustalık sınavına girmiş olanlar diploma programına dahil edilerek diploma alabilecekler.

“Devamsızlık yapmayanlar ve kurslarda başarılı olanlara diploma verilecektir”

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Şahin, “Meslek Lisesi diploma programı Mesleki Eğitim Merkezlerinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize uygulanmaktadır. Bu öğrenciler 4 yılı bitirdiğinde kalfalık belgesi, ustalık belgesi ve ayrıca meslek lisesi diploması almaya hak kazanmıştır.Bu program 2 yıldır uygulanmakta olan bir programdır.Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yönergeye göre, Okulumuzda 11. ve 12. sınıflarda diploma programına daha uzun süre dahil edilenler fark dersleri alarak meslek lisesi diploması almaya hak kazanacaklar.Üstelik belgesi olanlar okulun tazminat programına dahil edilecek ve hak sahibi olacak Ayrıca ortaokul mezunu olup kalfalık ve ustalık belgesine sahip kişiler diploma alabilecekler. diploma programına dahil edilerek bir diploma. gerekli. Bu telafi programları okulumuz tarafından hazırlanacak ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı alınacaktır. Kayıtlar eğitim dönemi başlayana kadar yapılacaktır. Telafi programı 36 hafta sürecektir. “Devamsızlık sorunu olmayanlar ve dersleri başarıyla geçenler diploma almaya hak kazanacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, mesleki eğitim merkezlerinin eğitim sisteminde çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret ederek, “Mesleki eğitimin eğitim sistemimizde çok önemli bir yeri var. Örgün eğitim kapsamında da hak ettiği yeri buluyoruz. Mesleki eğitim merkezlerinde artık lise diploması verilmektedir.Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği yönerge ile mesleki eğitim merkezlerinden lise diploması alma koşulları daha da genişletilmiştir. dersleri başarıyla tamamlayan ve devamsızlık sorunu yaşamayan lise diploması alabileceksiniz “dedi. .

Telafi programlarının detayları Samsun Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılacaktır.

Furkan Abrek Ünal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi