Bill Gates: ‘Neredeyse tüm Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum’

Bill Gates: ‘Neredeyse tüm Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum’
16:12 - Kasım 23 2020 Pazartesi

AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax aşılarının yakın zamanda Pfizer / BioNTech ve Moderna aşıları gibi benzer başarılara ulaşmasını beklediğini söyleyen Gates, “Şubat ayına kadar bunların muhtemelen çok etkili ve güvenli olacakları konusunda iyimserim. ABD’de vaka sayısının arttığını belirten Gates, “Vaka sayısı artmaya devam ediyor ve bu artışın Şubat ayı boyunca devam etmesi bekleniyor. Bu kış döneminde muhtemelen günde 2 binden fazla ölüm olacak. “Dedi.

Çoğu insanı çalıştıran ve aşılayan bir aşı üretmede zorluklar yaşandığını belirten Gates, ABD’deki lojistik birimlerin biraz kafasının karıştığını ancak bu sorunların çözüleceğini umduğunu söyledi. Gates, “İnsanlar güvenliğin sağlandığına dair daha fazla kanıt görecek ve zamanla salgının yayılmasını durdurmamız gereken artı yüzde 70 düzeyine ulaşacağız” dedi.

Türk asıllı Prof.Dr.Uğur Şahin ve Dr.Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech ve ABD’li ilaç firması Pfizer ortaklığında geliştirilen corona virüs aşısının yüzde 90’ın üzerinde etkili olduğu açıklandı. ABD ilaç şirketi Moderna da geliştirdiği potansiyel Covid-19 aşısının yüzde 94,5 etkili olduğunu duyurdu. Bugün Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca firmasının birlikte geliştirdiği corona virüs aşısının yüzde 70 koruma sağladığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi