Bilişim Vadisi’ne TOGG aşısı

Bilişim Vadisi’ne TOGG aşısı
12:00 - Ağustos 2 2020 Pazar

IT Vadisi’nin Türkiye’nin otomobili Kocaeli’de konumlandırılması, dünyaca ünlü otomotiv devinin dikkatinden kaçmadı. Vadiye katılmak isteyen şirket sayısı, otomobilin tanıtıldığı Aralık ayından bu yana yüzde 50 arttı.

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) 2019 yılı Temmuz ayı sonunda Bursa Gemlik’teki fabrikanın kuruluşu, merkezin bulunduğu Bilişim Vadisi’nde canlandırılan ilk yerli ve yabancı otomobili atılmış bir sunum yaptı.

Ekosistem oluşuyor

Vadinin bulunduğu Kocaeli ve fabrikanın bulunduğu Bursa’da elektrikli ve özerk araçlarla ilgili bir ekosistem oluşmaya başladı. TOGG’nin paydaşlarından biri olan veya üretim süreçlerine katılmak isteyen uluslararası teknoloji şirketleri Bilişim Vadisi’ne geldi ve ofislerini tek tek açtı.

Tedarik sektörü dönüşecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk elektrikli ve tek SUV modeli için 2022’nin son çeyreğinde Avrupa’yı gruptan çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Ülkemizde tedarik sektörünün dönüşümüne katkıda bulunacağız. çevreyi kirletmeyen elektrikli ve bağlantılı bir hareketlilik ”.

Şirket sayısı 112’ye yükseldi

Türkiye’nin IT Bakanı Valley Varank’ın temel teknolojisine sahip olduğunu hatırlatan otomobil, “Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana, vadi uygulamalarında yüzde 50’lik bir artış olduğu ön ekran aracını tanıttı. Yerleşik şirket sayısı 79’dan 112’ye çıktı. Burası otomotiv sektörüne hizmet veren uluslararası teknoloji şirketleri için cazibe merkezi haline geldi.Otomotiv Endüstrisinde önemli bir yere sahip olan EDAG, vadide yerini aldı ve uluslararası şirketlerden biri olan FEV ile de sözleşme imzaladı. ”

100 milyon lira fon kurulacak

Bakan Varank, Bilişim Vadisini teknoloji temelli bir girişimcilik merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, “Bu amaçla 100 milyon liralık Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulması için çalışmaya başladık. Ulaşım, iletişim, nesnelerin interneti, finans, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlardaki projeleri bu fonla değerlendirmek istiyoruz. ”

Dünyaca ünlü şirketler

Uluslararası bir mühendislik firması olan EDAG, teknolojik olarak gelişmiş otomotiv tedarikçilerinin yanı sıra araç üreticileri için mühendislik hizmetleri sunmaktadır. Şirket, dünyanın önde gelen otomotiv merkezlerinde yaklaşık 60 ofisden oluşan küresel bir ağa sahiptir. Küresel otomotiv endüstrisindeki önemli aktörlerden biri olan FEV, motorlar, güç aktarma organları ve araç mühendisliği üzerine de çalışmalar yapıyor. Tasarım, simülasyon, yazılım, kalibrasyon, elektrikli ve akıllı araç sistemleri ve eğitim alanlarında ileri mühendislik hizmetleri sunmaktadır.

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi