Bilimsel Komite’den sonra flaş aşı açıklaması!

Bilimsel Komite’den sonra flaş aşı açıklaması!
22:00 - Ekim 7 2020 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandığını duyurdu ve salgınla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aşı çalışmalarının dünya ve Türkiye ile ilgilendiğini belirten Kurul, şu açıklamayı yaptı:

“İnsanlarda en yakın 5 aşının ilk uygulamalara ulaştığı aşama Bilim Kurulu üyeleri ile görüşüldü, araştırma ürünü olarak üretilen ilk aşının detayları ve diğer 4 aşıda izlenecek aşamalar değerlendirildi. . Hayvan deneyleri tamamlanan aşı adayları için GMP (Good Manufacturing Procedures) sertifikası ile tesiste ilk aşı için üretim aşamasına başlandığı, diğer 4 aday için üretimin yakın olduğu değerlendirmelerde netleştirildi.

TÜİK işbirliği ile gerçekleştirilen “Sosyal Bağışıklık ve İnsidans (İnsidans) Taraması” çalışmasının tekrarlandığı açıklamada, antikor düzeylerinin ölçülerek bağışıklığın belirlenmesi, aktif vaka oranının PCR testi ile yeniden değerlendirilmesi konusu da ele alındı. pandeminin seyrini daha net çizgilerle değerlendirmek açısından çalışmanın tekrarı faydalı olacaktır. Tarama testleri uzatılarak temas şüphesi olan vakalar dışında test sayısının artırılması konusunda fikir birliğine varıldığı da belirtildi.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi