Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Gün: ‘Daha sağlıklı bir yaz geçireceğiz’

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Gün: ‘Daha sağlıklı bir yaz geçireceğiz’
11:00 - Aralık 2 2020 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Hasan Murat Gündüz, corona virüsünden kurtulmanın tek çözümü olarak görülen aşı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. vaka sayısındaki artış ve yeni kısıtlamaların uygulanması.

Ocak gününden itibaren yapılan aşıların devreye girmesi mümkün görünüyor, “Bu aşı Türkiye’de geliştirilebilir. Alternatif aşılardan biri olabilir. Aşılama ile birkaç ay içinde nüfusun ciddi bir kısmının aşılanacağını öngörüyoruz. umarım bahar ayları ile daha sağlıklı bir yaz geçireceğiz. “Bu tamamen toplumun aşılanmasıyla ilgili bir durum.”

Mersin’in Tarsus ilçesinde aynı aileden 4 kişinin corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği olaya değinen Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, “Bu olağanüstü bir örnek. Hastalık sürecinde hastaları muayene etmek gerekir. Bu hastaların doğuştan gelen bağışıklık sistemi ile ilgili zayıflıkları olabilir. Dolayısıyla süreci bilmeden hastaları muayene etmeden yorum yapmak zor ama olası olasılıklardan biri de bu ”.

Umutcan Isledici – Elif Ayşenur Koyu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi