Bilim adamları, bazı kan gruplarının Covid-19’a daha dirençli olduğunu buldu

Bilim adamları, bazı kan gruplarının Covid-19’a daha dirençli olduğunu buldu
16:00 - Ekim 19 2020 Pazartesi

Aarhus Üniversitesi ve Güney Danimarka Üniversitesi tarafından yapılan kapsamlı bir ortak çalışmada, Covid-19’a direnme şansı daha yüksek olan bir kan grubu belirlediler. Çalışmada 470 bin Danimarkalı üzerinde Covid-19 testleri yapıldı. Testler sonucunda bilim adamları, 0 kan grubunun Covid-19’a yakalanma olasılığının A, B ve AB gruplarına göre yüzde 13 daha az olduğunu buldu. Bilim adamları, 0 kan grubunun sahip olduğu direncin nedenini bulmak için araştırmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Aarhus Üniversite Hastanesi doktoru Lars Ostergaard, “Bunlar, virüs ve kan türleri arasında bir bağlantı olduğunu gösteren çok heyecan verici sonuçlar” dedi. Bu konu hakkında daha çok şey öğrenmeliyiz ”. Southern Denmark Üniversitesi Hastanesi Profesörü Torben Barington, “Direnişin nedenini henüz bilmiyoruz” dedi. Ancak diğer bulaşıcı hastalıklardan da bildiğimiz gibi kan grubu ile enfeksiyon kapma arasında bir bağlantı olabilir ”dedi.

Şimdiye kadar yapılan çalışmalara bakıldığında bazı kan gruplarının hastalıklara farklı tepkiler verdiği kaydedildi. Danimarka’da yapılan araştırmalar, Covid-19 ile mücadelede ve aşı geliştirmede büyük rol oynuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi