Biden’ın Demokratların Trump’ın görevden alınması çağrısına yaptığı açıklama

Biden’ın Demokratların Trump’ın görevden alınması çağrısına yaptığı açıklama
10:00 - Ocak 9 2021 Cumartesi

ABD’de Kongre tarafından başkanlığı onaylanan Joe Biden, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında seçim töreninden corona virüs aşısına kadar birçok konuda hazırlıklarını anlattı. Biden, 20 Ocak’ta düzenlenecek törende göreve gelmeye hazırlanırken, Başkan Donald Trump törene katılmayacağını açıklamasını “iyi bir gelişme” olarak nitelendirdi. Trump’a işaret eden Biden, ülke için utanç kaynağı olduğunu belirterek, “Kendisinden en kötü beklentilerimi bile aştı” dedi. Geçen Çarşamba Washington DC’de meydana gelen şiddeti 11 Eylül terör saldırılarıyla karşılaştıran Biden, “Tek fark, bunun ABD Başkanı’nın teşvikiyle gerçekleşmesidir” dedi. Biden, Trump’ın törene katılmama kararıyla ilgili olarak, “Onunla aynı fikirde olduğum birkaç konudan biri,” dedi. , devir teslim töreninde.

“6 ay daha işten çıkarılmasına destek olurum”

Trump’ın görevden alınması talebine değinen Biden, “Eğer ofiste 6 ay daha olsaydı, bununla ilgili tüm çabaları desteklerdim. Ama şimdi amacım, görevi ayın 20’sinde almak ve yürütmek. Planladığımız çalışma, “dedi Senatör Mitt Çarşamba günkü olaylarda. Romney gibi birçok Cumhuriyetçi Parti Kongre üyesinin ne kadar dürüst olduklarını gösterdiğini, ancak Ted Cruz gibi bazı Trump destekçilerinin de aynı derecede sorumlu olduğunu söyledi.

“Corona virüsü aşı dağıtımı hızlanacak”

Trump yönetiminin ikinci aşı için mevcut aşı miktarının yarısını kaldıracağını belirten Biden, ilk aşıların mevcut aşılarla hemen yapılacağını, ikinci dozların da sonraki aşılarla birlikte yapılacağını açıkladı. Biden ayrıca, Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in eyaletlerle görüştüğünü ve aşının dağıtımını hızlandırmak için çalıştıklarını belirtti.

“Trump, Başkan olarak görev yapmaya uygun değil. Yeni yönetim, Trump’ın suçlamalarına değil, salgına ve ekonomiye odaklanacak. Kadınlar da erkekler kadar kabineye dahil edilecek. Ayrıca, azınlıklar her zamankinden daha fazla Kabine’de olacak” , Dedi Biden.

Öte yandan ABD’de geçen Perşembe günü virüs nedeniyle 4 binin üzerinde ölüm kaydedildi.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi