Beyoğlu’nda meydana gelen patlamada bombayı bırakan terörist PYD’li çıktı

Beyoğlu’nda meydana gelen patlamada bombayı bırakan terörist PYD’li çıktı
12:00 - Kasım 14 2022 Pazartesi

6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı 46’ya yükseldi.

İstanbul Beyoğlu’nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine bombayı bırakan eylemcinin ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 21 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

Terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı arttı. Buna göre saldırının ardından yüzlerce güvenlik kameralarını inceleyen Terörle Mücadele ve istihbarat birimlerince kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için “müşteri” kılığında bindiği taksiyi buldu. Taksi sürücüsü ifadesinin alınması için Terörle Mücadele Şubesine getirilirken, ticari taksi ise emniyet birimleri tarafından incelemeye alındı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan kadın terörist, Küçükçekmece’de bir evde güvenlik güçlerince gözaltına alındı. O anlara ilişkin görüntülere ulaşılırken, saldırıda kullanılan parlatıcının türü de belli oldu. TNT türü patlayıcı kullanılan eylemde, Suriye’den giriş yaptığı öğrenilen ve bölücü terör örgütü PKK/PYD bağlantılı olduğu anlaşılan hücre üyesinin, Türkiye’deki tüm bağlantıları mercek altına alındı. Ayn El Aran (Kobani) bölgesinden eylem talimatı alarak Türkiye’ye giriş yapan Ahlam Albasjşhir isimli terörist sağ olarak ele geçiril

Sorguları devam eden terörist ve diğer şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda operasyonun genişletebileceği ifade ediliyor.

Sadık Kahraman

 

İLGİLİ HABER

Bakan Soylu: ‘Taksim’deki terörist yakalanmasa bugün Yunanistan’a kaçıyordu’

İLGİLİ HABER

Taksim’deki patlamada hayatını kaybeden baba kızın cenazesi teslim alındı

İLGİLİ HABER

Beyoğlu’na bombayı bırakan kadın teröristin kaçma anı kameraya yansıdı

İLGİLİ HABER

Beyoğlu’nda bombayı bırakan teröristin yakalanma anları ortaya çıktı

İLGİLİ HABER

Beyoğlu’ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına vatandaşlar karanfil bıraktı

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi