Beşiktaş yardım kampanyasını açıkladı: ‘Seni bırakmayacağım’

Beşiktaş yardım kampanyasını açıkladı: ‘Seni bırakmayacağım’
14:00 - Haziran 12 2020 Cuma

Beşiktaş, 19 Mart’ta duyurmayı planladığı ancak bir pandemi nedeniyle ertelendiği bağış kampanyasını açıkladı. Başkan Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri de dahil olmak üzere tanıtım toplantısı Vodafone Park’ta gerçekleştirildi. Toplantıya gelemeyen basın mensupları online olarak katıldı ve sorularını sordu. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Ahmet Nur Çebi konuşmasına sosyal mesafeye dikkat çekerek başladı. Pandemi sürecinin olumlu bir şekilde atlatılmak üzere olduğunu belirten Çebi, “Sağlık profesyonellerine binlerce kez teşekkür ediyorum. Pandemi, birbirimizden uzak durmamızı, otururken bile maske takmamızı gerektirir. Kulübümüzün en önemli spor aktivitelerinden biri olan futbol takımını seyircilerle oynamak imkansız hale geldi. 8 maçımız var ve hepsini kazanacağımıza inanıyoruz ve sonuna kadar şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Ancak, ekonomik durumlar da belirgindir. 19 Mart’ta başlamak istediğimiz bir süreç vardı. Bu süreç pandemi nedeniyle bir sonraki döneme kadar kaldı. Beşiktaş’ın zor bir durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Hayranlarımız beni her sokakta her gördüğünde, Beşiktaş’ı desteklemek istediğimizde ısrar ediyoruz. Bu bir sorumluluk değil, bizim hakkımız ve bu hakkı kullanmak istiyoruz. ‘Bu kampanya, hayranın söylemiyle oluşturulan bir kampanyadır. Bu kampanyanın büyük bir katılımla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Milyonlarca hayranımız var. Özellikle geleceğimizi kurarken, şeffaflığa dayalı bir sistem kurarken, hesap verebilirliğe dayalı bir sistem kurarken, bağış kampanyasının desteği planlarımıza büyük katkı sağlayacaktır. Her kuruşun yerinde kullanılacağına söz veriyorum. ”

“En önemli konu katılımcı sayısı”

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma ile tüm gelirlerin önce bankaya gittiğini ifade eden Ahmet Nur Çebi, “Bankalardan kullandığımız krediler nedeniyle tüm gelirlerimiz bankaların kredi borçlarında kullanılmaktadır. Bu süreçte Beşiktaş taraftarlarının maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var. Buradaki en önemli husus, miktardan ziyade katılımcı sayısıdır. Bizim için bir kuruş vermek önemlidir ve daha fazlasını vermek önemlidir. Herkes Beşiktaş’ı çok sevebilir, ama aile seviyelerini ve ekonomilerini sarsmayacak şekilde bağış yapmalarını istiyorum. Beşiktaş taraftarlarının bağış kampanyası konusunda en ufak bir tereddütleri olmamalı. ”Denetimden bahseden Çebi,“ 10 yıldır özel bir denetim çalışmamız var. Bu süreç devam ediyor, ancak şunu söylemeliyim ki, 3 aydır korona virüsü nedeniyle bir araya gelip çalışamayan denetim firması bu süreci hızla sürdürüyor. Bundan sonra Beşiktaş’ın düzeni sağlamasını ve bu kontrolü bir gelenek haline getirmesini önemle istiyoruz. Beşiktaş taraftarlarının desteğinin yanı sıra Beşiktaş işadamlarından ve iş kadınlarından da desteğe ihtiyacımız var. Beşiktaş’ın görkemli tarihinde her birinin isimlerini yazacağımızı belirtmek isterim. Tüm hedefimiz uzun vadeli bir yapı oluşturmaktır. Bu bağış aynı zamanda maddi ve manevi birliği gösterdiğimiz bir süreç olacaktır. Omuz omuza, el ele yürüdüğümüzü göstermek istiyoruz. Bu bağış kampanyası bir şans. Yapılacak bağışlar ve kurulacak emir ile birlikte Beşiktaş’a uçacağımızı beyan etmek istiyorum ”dedi.

“Bu dava bitene kadar buradayız”

Beşiktaş’ı göreve başladıktan sonra evrensel bir kulüp haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Çebi, “Bir vakamız var, bu dava bitene kadar devam etmeyeceğiz. İnatçı ve sadakatle Beşiktaş bağımsızlığını korumak için mücadele edecek. Bu dava Beşiktaş’ın evrensel bir kulüp olması. Dünyanın kabul ettiği şartlar ve zeminlerde modern bir kulüp olmalı. Başka başarı yok. Bu dava, Beşiktaş’taki Beşiktaş’ın her kuruşunu açıklayacak şeffaf, hesap verebilir bir yönetim yaklaşımının oluşturulmasıdır. Bunu yapmadan gitmeyi düşünmüyorum. Beşiktaş’a verdiğiniz desteğin temel değerlerine dönmesini ve geleceğini sağlamasını istiyoruz. Birlik ve dayanışma, taraftarlar ve topluluğun kendi halkından başka kimse yok. Çok iyi gidiyoruz. Hayranlar olmadan ve bir araya gelmeden başarılı olamayız. Bunu sadece maddi olarak değil ruhsal olarak da görmeliyiz. Beşiktaş’ı uçuracağımız günlere doğru hareket etmeye başlıyoruz. Bize güvenmeni ve her şeyin çok daha iyi olacağını bilmeni istiyorum. Duyguların olduğu yerde, kelimeler fazla bir şey ifade etmez. Duygusal bir kampanyamız olacak. Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir aile olduğunu göstereceğimizi biliyorum. Kampanya filmimizin de duygusal olduğunu göreceksiniz. ‘Gitmene izin vermeyeceğim’ kampanyası ile yola çıktık. Kimin neyden kaybedileceğini bilemeyiz. 15-20 milyon hayranımız olduğunu biliyoruz. En azından hayranlarımızın bir kez SMS göndereceğini umuyoruz. Tüm kuruldan çok memnunum. Dışarıda farklı şeyler söylense de, buna inanmayın. “Arkadaşlarımdan ayrılmayacağım, omuz omuza yürüyeceğiz,” diye devam etti.

“Ayrı bir kayıt dışılık yok, birlik ve beraberlik var”

Beşiktaş, Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da desteğini isteyeceklerini de ekledi. Beşiktaş’ın gelir ve giderlerin eşdeğer olduğu ve ödünç alınmayacağı bir emre gitmesini istiyoruz. Beşiktaş’ta ayrı bir kayıt dışılık, birlik ve dayanışma yok. Bu kampanyaya manevi olarak bakıyorum, finansal olarak değil. İyi bir ilerleme kaydetmeniz gereken çok büyük bir sektör haline geldi. Gönderilecek her SMS’nin 20 TL olduğunu söyleyen Çebi, “Seni bırakmayacağım ve SMS yoluyla 20 TL göndereceğim. Beşiktaş’a yardım etme hakkımız olduğu için bu kampanya karşılığında hiçbir şey vermeyeceğiz. Ancak bunun dışında bir pazarlama stratejimiz olacak. Bu kampanya özgür bir duygusal kampanyadır. Bu kampanyaya Beşiktaş halkı ‘Hakkımız’ dediğinden başladık. Bence 15-20 milyon arasında hayranımız var ve destekleyeceğiz. Beşiktaş’ın da 20 TL destekçisi olabilir. Bu çok doğal. Herkesin bütçesine saygı duymalıyız. Destekleyemeyenlere de saygı duyulmalıdır. SMS gönderen kişi sayısı bizim için para ve bağış miktarından daha önemlidir. Hayranlarımızın kalbini kıracak ifadeler istemiyorum. Kimse ekonomisini ve ailesinin bütçesini zorlamasına yardımcı olmamalıdır. ”

“Eskiyi unutmamak için konuşmaya devam edeceğim”

Kulübün tüzüğünün değiştirilip değiştirilmemesi gerektiği sorusunu cevaplayan Çebi, “Tüzük birçok şeyi engelleyebilir, ancak herkes hak ettiği gibi yönetir. Beşiktaş Kongre Üyeleri, Beşiktaş’a kimin zarar vereceğini bilmelidir. Genel kurul üyeleri patron. Hassas olmaları ve her şeyi hesaba katmaları gerekir. Özel denetim firması ile yaptığımız soruşturma örnek teşkil edecektir. Önümüzdeki dönemde her başkanın ve yönetimin her belgeyi inceleyeceğini düşünüyorum. Bütün mesele, Beşiktaş’taki iyi şeyleri takdir ettiğiniz gibi, kötü şeylerin cezasını kabul etmek olacaktır. Eski konuşacağım çünkü unutulmak istemiyorum. Herkes unutulmak istiyor. Geçmişi kapatırsanız, peşinden gidenler geleceği umursamaz. Her zaman Beşiktaş’ın parasının dağıldığını söyleyeceğim. Konuşmam neden geçmişten beni rahatsız ediyor? Bunu kendime bir görev olarak biliyorum. “Beşiktaş’ın bağımsız olmaya çalıştığının altını çizen Çebi,“ Bağımsız bir Beşiktaş davamız var. UEFA’ya gidip uzlaşmak zorunda kalmamız hoş değil. Yarın UEFA’yı hesaba katması gerekmeyen bir sipariş için bu kampanyayı başlatıyoruz. FFP adına ödemek zorunda olduğumuz numaraları ödedik. Bunları geçmişi çok fazla incelemediklerini söyleyenlere söylemeliyiz. Sanırım uzlaşmak için UEFA’ya geri döneceğiz. Kesin değil ama gidebiliriz. Bu kampanya öze dönmek, bağımsız olmak için yapıldı ”diye devam etti.

“Sezon sonunda Caner ve Gökhan ile konuşacağız”

Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ün sezon sonunda transfer müzakerelerine devam edeceklerini belirten Başkan Çebi, “Şimdiye kadar yaptığımız toplantılardan memnunuz. Ancak tamamen sonuçlandırılmadı. Hem oyuncular hem de koçumuz kalan 8 haftaya odaklanıyorlar ve başlarının rahat olmasını istiyorlar. Biz de bu yönde hareket ediyoruz. Boş kağıda imzalayıp imzalamadıklarını kabul ediyoruz. ”

“Futbolcular kafa karıştırmak istemiyorlar”

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncular hakkında konuşan Çebi, “Futbolcular ve teknik direktör 8 maçı da kazanmak için sahaya gideceklerini söyledi. Kafası karışmak istemiyorlar. Boş kağıda imzalayıp ‘bağışladık’ derlerse kabul ediyoruz ”. Tüm gelirlerin Beşiktaş’a bırakılacağını söyleyen Çebi, “Bankalarla yaptığımız anlaşma uyarınca bu paranın geride kalması garanti edildi. Burada operatörler sadece çok küçük maliyetler alacaktır. Bu bağışta hiçbir kelime olamaz. Tüm televizyon kanallarında kimi aradığımızdan, hepsinden gerekli desteği aldık ve bize yardım edeceklerini söylediler. Medya gruplarından neredeyse ilk bağıştı. Sanırım 10 gün içinde beklediğimiz sayıyı geri getireceğiz. Transfer dönemi başlamadan 8 hafta önce Beşiktaş taraftarlarının ihtiyacımız olan şeyi yapacağını düşünüyorum. ”Çebi, yurtdışından yardım etmek isteyenlerin www.birakmamseni.org web sitesinde kredi kartı ile bağışta bulunabileceğini ve kulübün hesaplarına bağış gönderebileceğini söyledi.

“Kim yardım eder, başımızla”

Fenerbahçe’nin ‘Fener Ol’ kampanyasının diğer takım taraftarları tarafından desteklendiğini hatırlatan Çebi, “Her şeyden önce mütevazı olmalısınız. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Trabzonsporlusu, sporcu, Beşiktaş’a yardım etmek istiyorsak başımızdayız. Bir Fenerbahçe destekçisi kulübüne hüzünle yardım edemeyeceğini, Beşiktaşlı ise ‘Endişelenme kardeşim, sana gönderdim’ dedi. Bunlar çok iyi şeyler. Neden olmasın? “Sözlerini tamamladı. Konuşmasını tamamladıktan sonra Çebi, kampanyaya ilk SMS’i gönderdi ve cep telefonuna ‘Bırakma’ yazıp 1903’e göndererek kampanyayı başlattı. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Bozhan Memiş – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi