Beşiktaş Belediyesi’nin ihmali beni vazgeçirdi

Beşiktaş Belediyesi’nin ihmali beni vazgeçirdi
11:00 - Eylül 16 2020 Çarşamba

Beşiktaş Sinanpaşa Kuyu Caddesi’ndeki ikinci derece tarihi bir binada yaklaşık 2 aydır yan tarafında yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle çatlaklar meydana geldi. Bina sakinleri durumu Beşiktaş Belediyesi’ne bildirdi. İddiaya göre, binayı incelemeye gelen 2 belediye personeli, binanın çatlaklara rağmen yaşanabileceğine dair rapor hazırlayarak herhangi bir önlem almadı.

“Biz öldükten sonra ortaya çıkacaklar mı?”

Can güvenliğinin olmadığını söyleyen mahalle sakinlerinin bir kısmı, evlerinde bulunan eşyaları topladıklarını ve taşınacaklarını söyledi. Bir bina sakini evini terk etmek istemediğini söylüyorsa, “Bize kim yardım edecek? Biz öldükten sonra ortaya çıkacaklar mı? Evimden ayrılmak istemiyorum. Kafalarımızda yok edilmesini istemiyorum. “Buradaki inşaatın bir an önce halledilmesini istiyorum”.

Öte yandan ikinci derece tarihi yapının bitişiğinde bulunan yapı havadan izlendi. Havadan çekilen görüntülerde, inşaat alanına bitişik başka bir binanın duvarlarında çatlaklar görüldü. İş makinelerinin molozları topladığı anlar da görüntülere yansıdı.

Ahmet Öztürk, Beşiktaş Belediyesi yapı denetim biriminden 2 kişinin yapı denetimi için geldiğini belirterek, meydana gelen hasarları görmezden geldiklerini belirterek, “Beşiktaş Belediyesi bina denetiminden binamızı incelemek için 2 kişi geldi. Binamızdaki çatlakları görmezden geldi ve sorun olmadığını söyledi. Hazırladıkları bu rapordan sonra belediyeye gidip işin durumunu sordum. Sevinçlerinin cevap vermesini bekliyoruz. Bu binada yaşayan insanlar var. Alt komşumuz daireyi tahliye ediyor. Diğer komşumuz can güvenliği olmadığı için kendine bakmaya çalışıyor. Annem bu binada yaşıyor ve onu yanımda götüreceğim. Her an herşey olabilir. Beşiktaş Belediyesi’ndeki tüm birimlere hatta Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a yazdım ama küçümsedi ve cevap bile vermedi. İstanbul’un göbeğindeki ikinci derece tarihi yapımızın Kağıthane’deki yıkılmış bina gibi yıkılmasını istemiyorum. Yetkililerden işlerine gelip ilgilenmelerini istiyorum ”dedi.

“Binaların çoğu kayıp”

İnşaat nedeniyle evlerinde tehlike altında olduklarını söyleyen Saime Tuna, “Evlerimizdeki inşaat nedeniyle tehlikedeyiz. Şikayet ettiğimiz yerlerin hiçbiri ilgilenmiyor. Önemsiyormuş gibi yapıyorlar ve bizi geçiyorlar. Binaların çoğu kaymış. Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Hiçbirinden cevap gelmedi. Beşiktaş Belediyesi’nden 2 yetkili geldi ve hiçbir şey olmayacak diye vefat etti ”.

İslim Esra Çobanoğlu – Alper Suat Tutaşı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi