Berde’deki füze saldırısında yaralanan siviller korku anlarını anlattı

Berde’deki füze saldırısında yaralanan siviller korku anlarını anlattı
20:00 - Ekim 28 2020 Çarşamba

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ krizi sırasında sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Berde kentine düzenlediği son füze saldırısında 21 sivil hayatını kaybetmiş, 70 sivil de yaralanmıştı. Füze saldırısı, işletmelerin ve sivillerin yoğun bir caddede yoğunlaştığı bir noktaya çarptı. Onlarca işyeri yıkılırken, birçok araç kullanılamaz hale geldi. Saldırıda yaralanan 70 sivilden 26’sı Yevlah Merkez Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların bir kısmının durumunun ağır olduğu belirtilirken, tedavisine devam eden yaralılar dehşet anlarını anlattı.

“Füzenin havada patladığını sanıyordum”

Füze saldırısında yaralanan Aysu İsmayilova, “Olay anında bahçedeydim. Patlamanın sesini duydum ama havada patladığını sandım. O sırada sesini duydum. Düşme ve kaçmaya başladım ve sonra durumum belli oluyor. Sağ elimde kırıklar ve sol elimde delikler var. “

“Ordumuzun karşılayamayacağı bizi hedef alıyorlar”

Ermenistan’ın sivilleri hedef aldığını ve füze saldırısında yaralandığını belirten Hasan Cabbarov, “Askerlerimize, ordumuza parası yetmediği için sivil halkı hedef alıyorlar. Çocuklara bakmadan ateş açıyorlar, genç yaşlı neden? dünya sessiz, neden devletler görmüyor, biz haklıyız, biz kendimiz toprağımızı istiyoruz. Neden sessizler, 30 yıldır sessizler. Yarın bu olaylar onların başına gelecek “dedi.

“Yerde uyudum ama şarapnel parçaları kafama çarptı”

İşyerindeki saldırıya yakalandığını ifade eden Rüstem Aliyev, “İşteydim. Sokakta duruyorduk, gelip üzerimize düştüm. Yerde uyudum ama şarapnel başıma vurdu. Sivilleri hedef alıyorlar. Çünkü ordumuz onları karşılayamıyordu, çocuk büyük bebek önemli değil Allah, ordumuza güç versin biz ordumuzun arkasındayız korkmuyoruz onlardan korkan Ermenistan yok olacak “dedi.

Yevlah Merkez Hastanesi’nde 26 yaralının tedavisi sürüyor

Sivillerin tedavi gördüğü hastanenin Başhekimi Azer İsmayilov, “Ermenistan vahşetinin Azerbaycanlı sivilleri hedef alması ilk kez değil. Öğlen saldırıdan sonra birçok vatandaşımız yaralandı, bir kısmı da bizim yerimize yerleştirildi. Hastanemize 26 hasta getirildi. 19’u erkek, 7’si kadın. Hastaların çoğu ağır ve yoğun bakımdadır. Gördünüz, bazı hastalar hafif yaralı hastalar. Hastaların vücutlarında genellikle şarapnel yaraları vardır. Bazı hastalar kafa travması geçirdi. “

Kamil Nadirli – Aykut Zor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi