Bedelli Askerlik Ödemeleri Ne Zaman?

Bedelli Askerlik Ödemeleri Ne Zaman?
23:28 - Haziran 13 2019 Perşembe

Üniversite mezunları 6 ay olarak kura ile kendilerine çıkar ise kısa dönem askerlik yapabilir. Son dönem bir de TBMM’ne verilen yasa teklifi ile bedelli askerlik konusu gündeme geldi. Tasarı henüz meclisten geçip yasalaşmadı ama şimdiden insanlar bedelli askerlik ödemeleri ne zaman? Diye sormaya başladı.

Ödeme Miktarı Nedir?

Sunulan önergede 15 bin Türk Lirası ile 50 bin Türk Lirası arasında görüşmeler fikirler görüşülmeye başlamasına istinaden sonuçta ödenecek olan rakamın 30.000 Türk Lirası olması yönünde nihai karar verildi. Bunun akabinde de insanlar bedelli askerlik ödemeleri ne zaman? Olacak sorusunu sormaya başladı ki bu ödemeler öncelikle önerge meclisten geçtikten sonra olacak. Kriterlere uyan kişilerin yaptığı başvurulardan 145 bin kişi belirlenecek. Aralık ayı sonuna kadar başvurular alınacak. Kurada bedelli askerlik yapmaya hak kazananlar da bu rakamı ödeyerek askerlik yapabilecek.

Süreç Nasıl İlerleyecek?

Böylece bedelli askerlik ödemeleri ne zaman? Sorusunun yanıtı verdikten sonra bedelli askerlik yapmaya hak kazanan kişiler uygun görülen kurumlara bedelli rakamını ödeyecek ve sonrasında da askerlik görevini yapabilecek. Başvuru yaparken de ödeme dekontunu  bedelli asker adaylarından beyan etmeleri istenecek.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi