Bedelli Askerlik Meclisten Geçti mi? Ne Zaman Geçiyor?

Bedelli Askerlik Meclisten Geçti mi? Ne Zaman Geçiyor?
14:56 - Haziran 12 2019 Çarşamba

İnsanlar sürekli olarak bu sorunun yanıtı arar hale geldiler. Ama öncelikle bazı kavramların ne olduğuna bakmak gerekir.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik kavramın niteliğinden anlaşılabileceği üzere bedeli ödenerek yapılan askerlik olarak tanımlanabilir. Askerlik yapılıyor. Ama ücreti ödenerek daha kısa sürede askerlik yapılıyor. İşte yeni gündeme gelin konu ile bedelli askerlik meclisten geçti mi? Sorusu sürekli soruluyor.

Bu soruya yanıt verilebilecek en temel yanıt bu husus belli başlı yasalara tabi olduğu için henüz meclisten geçmediği ama en kısa zamanda sunulan önergenin görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

Kimler Bedelli Askerlik Yapabilir?

Böylece bedelli askerlik meclisten geçti mi? Sorusunun yanıtını verdikten sonra kimlerin bu haktan yararlanabileceği sorusunun yanıtı da şu şekilde verilebilir. Askerlik yapmaya hak kazanmış erkeklerden en az iki yıllık üniversite mezunu olanlar bu haktan yararlanabilecek. Bu askerler kısa süreli askerlik yapacak ve yedek astsubay statüsünde olacak. Üniversite eğitiminde yurt dışında ülkemiz ile denkliği kabul edilenler okullardan mezun olanlar da bu haktan yararlanabilecek. Üst yaş sınırı olarak ise 40 yaş olarak belirlenmiş durumda. Tabi yasa çıktığı zaman durum değişmez ise.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi