BBP 1. Sıra Milletvekili Adayı Doğan Ürgüp’le Söyleşi!

BBP 1. Sıra Milletvekili Adayı Doğan Ürgüp’le Söyleşi!
14:27 - Mayıs 4 2023 Perşembe

BBP 1. Sıra Milletvekili Adayı Doğan Ürgüp’le Söyleşi!

SAYIN BAŞKANIM; ÖNCELİKLE ADAYLIĞINIZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN. RAHMETLİ GENEL BAŞKAN MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN PARTİSİNDEN SİVAS 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYISINIZ. NEDEN ADAYLIK DÜŞÜNDÜNÜZ?

Öncelikle çok teşekkür ediyorum, okurlarınızla beni buluşturduğunuz için. Malumunuz rahmetli Şehit Liderimiz için Sivas tam anlamıyla bir kara sevdaydı. O nedenle 2009 yılında beni Sivaslılarla buluşturduğu mitingde bu kara sevdalısı olduğu şehre “Size içinizden birini getirdim. Dışardan baktığınızda içini görebileceğiniz bir adayla karşınızdayım” dediğinde aslında bana bir ömür boyu sürecek bir sorumluluk ta vermiş oldu. Ben ömrüm olduğunda Muhsin Başkanın izinde Sivas’ın emrinde olacağım. Bu bana şehit liderimin omzuma yüklediği bir sorumluluktur ve gurur kaynağıdır.

BİRAZ GEÇMİŞE DÖNECEK OLURSAK DOĞAN ÜRGÜP NASIL BİR ÇOCUKLUK VE GENÇLİK DÖNEMİ GEÇİRDİ?

Kıymetli kardeşim, rahmetli babam okumayı çok severdi. Dönemin etkili yazarlarının kitaplarını alır, özellikle milliyetçi dergilere abone olurdu. Beni ve kardeşlerimi çevresine toplar, kahramanlık hikayeleri anlatır, güzel dinimiz İslam ve vatanımız üzerine sohbet ederdi. Bugün anlıyorum ki, bu sohbetlerin amacı bizim vatanına, milletine ve dinine düşkün insanlar olarak yetişmemizi sağlamakmış. Allah mekanını cennet etsin…
Mücadele etmeden, ter akıtmadan, azimli olmadan başarı elde edilmiyor. Babamdan aldığım o ilk eğitim bana işte bunları öğretti. Çocukluktan gençliğe geçiş dönemim milliyetçi fikirlerimin şekil aldığı dönemdir. Henüz 13-15 yaşlarında ülke meselelerine kafa yormaya başladım. 19 yaşındayken ülkü ocakları başkanıydım. Türkiye’nin en karanlık günleri… Sağ – sol diye ikiye bölündüğümüz yıllar. Ve o yaşlarda üzerime aldığım sorumluluk… Zor günlerdi ama inandığınız bir davanız varsa gözünüz zorluk falan görmüyor.

NEDEN SİYASET BAŞKANIM?

Siyaset ömrümün her döneminde vardı. MHP’nin Sivas’ta milletvekili veya belediye başkanı çıkarması için her seçim döneminde aktif olarak çalıştım. Hatta daha 18 yaşındayken “Bir gün Sivas’a belediye başkanı olacağım” diyerek önüme bir hedef koydum. Gençlere ne tavsiye edersiniz derseniz, mutlaka hedefleri olsun… Asla vazgeçmesinler, koydukları hedefe ulaşmak için çalışsınlar, bir gün emeklerinin karşılığını mutlaka alırlar.
2009’da Rahmetli Şehit Liderimin de onayıyla 18 yaşında hedeflediğim Sivas Belediye Başkanlığına aday oldum. Muhsin Başkan’ın teveccühüne layık olabilmek, aday gösterilmek inanın seçilmekten daha da önemliydi benim için. 2014 yılına kadar Sivas’ta çok başarılı bir başkanlık dönemim oldu. Çoğu zaman günlük 3-4 saatlik uykuyla hizmet ettim. Çok şükür bugün Sivas sokaklarına çıktığımda başım dik yürüyebiliyorum. Bu çok önemlidir bana göre.
Siyaseti hem Allah’ın (CC) rızası hem de Sivas’a hizmet etmek için bir araç olarak görüyorum. Az önce de belirttim, Sivas Belediye Başkanlığı dönemimde ciddi bir tecrübe edinmiş oldum. Sivas’ın sorunları en iyi bilen siyasetçiyim… Başkanlığım döneminde kendi alanıma giren sorunları çözdüm ancak asıl olan merkezi idarenin Sivas’a bakış açısını değiştirebilmek. Bu yüzden adayım. Sivas hak ettiği değeri de hak ettiği hizmeti de benim vekillik döneminde alacak inşallah…

KISACA DOĞAN ÜRGÜP’Ü ANLATIN DESEM…

Sivas’ta doğdum… Ticaretim nedeniyle bir süre Ankara’da yaşadım, 2008’de tekrar Sivas’a dönüş yaptım. Organize Sanayi Bölgesinde halen ticari faaliyetim devam ediyor. Siyasetteki ilkelerimin aysını ticaretimde de geçerlidir benim için… Şeffaflık, dürüstlük ve güven… Sivas’ta kime sorarsanız sorun “Doğan Ürgüp dürüsttür, yalan söylemez…” derler. Evlatlarıma bırakacağım en büyük mirasımdır bu…
Çalışmak, asla pes etmemek yaşam biçimim… Şahsımla ilgili konuları ertelerim ama yaşadığım şehrin ve ülkenin hayrına olacak konuların üzerine cesaretle giderim. Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu ASİDEF’i kurmak bu cesaretimin bir neticesidir. Ankara’da ki Sivas Öğrenci Yurdunun hemen yanında bir de kız yurdu inşa etmek bu cesaretin bir neticesidir… Ben, bugüne kadar hep doğru bildiklerimi yaptım… Hata yapmış mıyımdır? İnsanız, elbette yapmışımdır. Ama yaptığım hatanın bedelini yine ben ödemişimdir, Sivas’a ve Sivaslıya bir bedel ödetmek Doğan Ürgüp’ün kitabında yazmaz…

SEÇİMDE BARAJ KONUSU DA ÇOK TARTIŞILIYOR. SİZ SEÇİM BARAJI YOK DİYORSUNUZ. BU KEZ SEÇİM BARAJI YOK MU?

Büyük Birlik Partisi 30 yıllık siyasi tarihinde ilk kez barajı olmayan, alacağı her oyun hanesine yazılacağı bir seçime giriyor. “Vereceğim oy boşa gidiyor” endişesini taşıyan kıymetli hemşehrilerim, artık oyunuz boşa gitmeyecek. Bize vereceğiniz her oy partimizin çok daha güçlü şekilde mecliste temsil edilmesini sağlayacak. Cumhurİttifakı içinde yer alan Büyük Birlik logosunun altındaki kutucuğa “evet” mührünü basmanız yeterli olacak.

SAĞLIĞINIZLA İLGİLİ BİR TAKIM SÖYLENTİLER VAR. ÖZELLİKLE DİĞER PARTİLER SAĞLIĞINIZIN YERİNDE OLMADIĞINI DOLAYISIYLA VERİMLİ BİR MİLLETVEKİLLİĞİ YAPAMAYACAĞINIZI İDDİA EDİYORLAR. HAKİKATEN SAĞLIĞINIZ BU KADAR KÖTÜ MÜ?

Bakın sağlık, sıhhat, afiyet kişinin elinde olduğu kadar daha çokça da Allah’ın takdirindedir. Bugün çok sağlıklı görünen birisi yarın aniden engelli olabilir. Şehit Liderimizin dediği gibi bir saniyemize bile hakim değiliz. Şu an belimdeki bir sıkıntı nedeniyle geçici bir rahatsızlığım mevcut. Kısaca bu rahatsızlığım nedenini de ifade edeyim.
1987 yılı… Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş Sivas’a geldi. İlçeleri de ziyaret etmesi gerekiyor. Ben ve birkaç arkadaşım Başbuğ’dan önce ilçeye gidip hazırlıkları tamamlıyoruz. Tabii acele etmemiz lazım. Yolda hızımız da biraz fazla, kaza yaptık… Aracın altında kaldım… Belim kırıldı, 6 ay sırt üstü yatarak zorlu bir tedavi gördüm. Belimdeki o kırık son zamanlarda sıkıntı vermeye başlayınca yakın zamanda ameliyat oldum. Ama çok şükür şu an her şey yolunda.

BEN ÇOK KEYİF ALDIM BU RÖPORTAJDAN. SON OLARAK NELER SÖYLERSİNİZ?

Sivas Halkı vatanına milletine bağlı, dinine düşkün, muhafazakar ve her durumda devletinin yanında ve emrindedir. Büyük Birlik Partisi olarak bizler de farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, söz konusu vatan olunca parti ve şahsi menfeatleri elinin tersiyle iten, Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin önderliğinde ülkemize nasıl daha fazla hizmet edebiliriz endeşesi taşıyan siyasi partiyiz. Sivaslılar diğer partilerin aday profillerine baksınlar. Şehri en çok kim tanıyorsa, kimin daha çok hizmet edeceğine kanaat getirmişlerse ona oy versinler. Biz bir sefere çıktık, zaferin kararını verecek olan Allah-u Teala’dır. Herkesi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum… (Emre Gençleşen)

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi