BBC Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a ‘işgalci’ diyor

BBC Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a ‘işgalci’ diyor
12:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

BBC Sert Konuşma programına katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, sunucu John Fischer’in sorularını ve sert açıklamalarını yanıtlamakta zorlandı. Dağlık Karabağ’ın Ermenistan’a ait olduğunu belirten BBC sunucusu Fischer, Paşinyan’a, “Uluslararası hukuka göre Ermenistan, Karabağ ve çevresini 25 yıldan fazla bir süredir yasadışı olarak işgal ediyor. “Böyle bir uluslararası hukuk yok.”

Sunucu Fisher, Paşinyan’ı işgal ve kanunsuzluk olarak nitelendirdi

Sunucunun sorularını ve tepkilerini yanıtlamakta güçlük çeken Paşinyan, “Dağlık Karabağ çevresindeki bölgeleri geri göndermeye hazır mısınız?” Dedi. “Azerbaycan, Dağlık Karabağ halkının kendi kaderini tayin hakkını tanımayı reddetti” sorusuna kaçamak cevaplar vererek konuyu değiştirmeye çalıştı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı işgal ve kanunsuzluk olarak nitelendiren sunucu Fisher, Paşinyan’ı “yasaya iyi bakması” konusunda uyardı.

Daha önce BBC’de yayınlanan ve sunucu Stephen Sackur’un programına katılan Paşinyan, Sackur’un “Kesinlikle barış elçisi değilsiniz” ifadeleri ile karşı karşıya geldi. BBC sunucusu Sackur’da Ermenistan’ın Karabağ’da bir işgalci olduğunu belirtti.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi