Bayramda aşırı tatlı yüklemesine dikkat

Bayramda aşırı tatlı yüklemesine dikkat
14:52 - Haziran 5 2019 Çarşamba

Tatlı konusunda her gittiğimiz evde bütün ısrarlara rağmen aşırıya kaçmamamız gerektiğine değinen Arslan; tatlıyı sadece tadına bakmak amacıyla tüketirseniz; olası sağlık problemlerinden de uzak kalırsınız, tavsiyesinde de bulundu. Bunun için öncelikli olarak hayır diyebilmenin önemine değinen Cansu Arslan; ev ziyaretleri sırasında asansörlerden uzak durulması gerektiğine de değindi.

Asansör kullanmak yerine merdivenleri tercih edersek;  yediğimiz tatlıların tolere edilmesini de mümkün kılacağımızı belirten Arslan; sütlü tatlıları tercih etmenin de önemli olduğunu belirtti. Özellikle Ramazan Bayramı döneminde şekerli ürünleri sıklıkla kullandığımızı aktaran Arslan; şayet tatlı ikram edilmişse ilk tercihimizi mutlaka sütlü tatlılardan yana kullanmamız gerektiğinin de üzerinde durdu.

Bayramda Aşırı Tatlı Yüklemesine Dikkat

Medicana Hastanesi bünyesinde diyetisyen olarak görev yapmakta olan Cansu Arslan; bayramda tatlı tüketiminde bir artışın yaşanıldığını belirterek; tatlı yeme konusunda aşırıya kaçılmaması hususunda açıklamalarda bulundu. Özellikle tatlı yeme konusunda aşırıya kaçanların asansör kullanmak yerine merdivenleri tercih etmelerinin önemine değinen Arslan; ev ziyaretlerinde mümkünse toplu taşıma araçlarıyla gidiyorsanız; bir duran önceden inerek, yürüyüş yapmanın faydalı olacağını sözlerine ekledi. Ayrıca sütlü tatlılar ya da meyveli tatlıların tercih edilmesinin de önemine değinen Arslan; bu sayede aşırı tatlı tüketiminin de önüne geçileceğini aktardı.