Bayrak aşkını sahaya dikti

Bayrak aşkını sahaya dikti
15:00 - Ağustos 22 2020 Cumartesi

Eskişehirli yapımcı Telat Tarhan, bayrak sevgisini sahasına kazdı. Tam 45 günde Türk bayrağını tamamlayan Tarhan, çalışmalarında lale ve gül gibi bitkilerin aksine marul kullandı. Marulunu gece gündüz özenle büyüten yapımcı, marul yetiştirerek hayalini gerçekleştirdi. Kırmızı marulla birlikte hilal sembolünü toprağa işleyen Tarhan, beyaz marul olmadığı için yıldız sembolünde yeşil marul kullandı. Tarhan’ın çalışma alanını tuval gibi kullanan çalışmaları, görenlerin gönlünü yakalıyor.

“Bayrak sevgimizi ürünlerle canlandırmak istedik”

Büyük beğeni toplayan eseri hakkında konuşan Tarhan, hayalinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tarhan, tarlasına boyadığı Türk bayrağının oluşum sürecini anlatarak, “Ürünleri fidan olarak sürekli yetiştiriyoruz. Bayrağımızı kırmızı marul ekilirken canlandırmayı düşündük. Önce ay yıldızı çizip yeşil marul diktik. Sonra etrafına kırmızı marul doldurarak bayrağımızı canlandırmaya çalıştık.Narul büyürken hava şartları yaşadığı böcek, sinek gibi etkenler nedeniyle tam istediğimiz gibi kapanmadı. Yine de denedik. güzel bir şekil oluşturdu. 45 gün kadar sürdü. 3 Temmuz’da diktik. Benim hayalimdi. ‘Bayrağımızı ürünlerimizle canlandırabilir miyiz?’ Aklımızda hep bir düşünce vardı. Yanlış tepkilere neden olur mu? ‘Böyle bir reaksiyonla karşılaşmadık. Sadece sahip olduğumuz ürünlerle bayrak sevgimizi canlandırmak istedik’ dedi.

“Türk milletinin nasıl olduğunu dünyaya gösteriyoruz”

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Milletimiz olarak vatanımız ve bayrağımız her şeyden önce gelir. Son zamanlarda devletimizde oynanan oyunlar, bir fikir olarak sahadaki yapımcılarımız tarafından aksadı. Bu sevginin bir sonucudur. İyi tepkiler verdiler. Üretici sadece sahada çalışmak demek değildir. Bayrağı ve vatanıyla her şeye hazır olduğunu ve gurur duyduğumuzu gösteren bir çalışmaydı ”.

Çağatay Gür – Şevket Can Çikot

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi