Baykal’ın kaset skandalında 100 kişiye ceza talebi

Baykal’ın kaset skandalında 100 kişiye ceza talebi
13:12 - Ocak 6 2021 Çarşamba

Savcı, görüşüne göre 100 sanığın çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken, Baykal ve MHP üyelerinin özel hayatlarına ait görüntülerin FETÖ’nün faaliyetleri kapsamında teknik takip ve izleme çalışmaları ile elde edildiği vurgulandı, ve ardından siyasi sonuçlar elde etmek için internette yayınlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, teyp komplosuna yönelik soruşturması kapsamında 170 sanık hakkında dava açtı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, aralarında eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in de bulunduğu 100 sanığın, “silahlı terör örgütü yöneticisi”, “silahlı terör örgütü üyesi”, “sahte kamu görevlisinin resmi belgesi” “tatbikatı engellediğini belirtti. Siyasi haklara ilişkin “,” konut dokunulmazlığını ihlal eden “” Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak bulundurulması “,” özel hayatın mahremiyetini ihlal “ve” iletişimin mahremiyetini ihlal “gibi suçlardan hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 28 sanığın beraatini isteyen savcı, aralarında FETÖ elebaşı Gülen’in de bulunduğu 42 kaçak sanığın dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Görüşte, Baykal ve MHP mensuplarının özel hayatlarına ilişkin görüntülerin FETÖ faaliyetleri kapsamında teknik takip ve izleme çalışmaları ile elde edildiği ve daha sonra siyasi sonuç elde etmek için internet üzerinden yayınlandığı belirtildi. FETÖ’nün siyaset tasarlamak istediği ve bu bağlamda MHP yönetimini değiştirmeye çalıştığı ifade edildi. Örgütün MHP liderleri hakkında özel görüntüler yayınlayarak parti yönetimini istifa ettirmeye çalıştığı ve ana hedefin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu belirtildi. Görüşte, baş danışmanın, özel sekreterin, müdür yardımcısının ve koruma müdürünün telefonları dinlendiği halde, Bahçeli’nin özel hayatına karşı kullanılabilecek herhangi bir veri bulamadıkları ve Bahçeli’yi hedef aldıkları belirtildi. parti yönetiminin özel hayatının görüntülerini yayınlamak. Örgütün bu faaliyetlerle MHP genel başkanını değiştirmeyi hedeflediği açıklandı.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi