Bayi ödediği cip için ÖTV farkı istedi

Bayi ödediği cip için ÖTV farkı istedi
12:00 - Eylül 4 2020 Cuma

Bursa’da yaşayan Ferhat Yıldız, yeni araba almak için bir süre para biriktirdi. Yıldız, gerekli parayı aldıktan sonra yeni bir araba almak için Nissan marka otomobil bayisine giderek gerekli işlemleri yaptı. Toplam araç parasından eksik olan 60 bin lirayı ayın 25’inde çıkarıp yatırdıktan sonra, ödemenin tamamını ayın 28’inde yaptı. Arabayı alıp arabasını alacağı günü sabırsızlıkla beklerken, sıfır arabanın ÖTV oranları değişti. Ödemesini yaptığı için bu ÖTV değişikliğinin kendisini etkilemeyeceğini düşünen Yıldız, üç gün sonra aracını satın alacağı hayaliyle gittiği bayi karşısında şok oldu. İddiaya göre ÖTV değişikliğinden sonra ödediği araç için 55 bin lira daha istendi. Ancak yapılacak 55 bin lirayı ödemeyi kabul etmeyen Yıldız, ÖTV artışı öncesinde yeni araç için tüm ödemeyi yaptığını belirterek, Nissan bayisinden şikayetçi oldu.

Mahkeme satılmayan tedbiri aldı

Ferhat Yıldız, ödemesini yaptığı lüks cipe 276 bin lira ödeyen bayiden şikayetçi oldu ve 3 gün sonra ÖTV artışını göstererek fazladan 55 bin lira talep etti. Geçici karar, Yıldız’ın şikayetini gidermek için mahkemeye başvurmasından 2 gün sonra açıklandı. Mahkeme, “aracın herhangi bir teminatsız olarak üçüncü kişilere devredilmesinin duruşma sonuna kadar engellenmesi için ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına” karar verdi.

“Fiyatta bir indirim olsaydı, bu şekilde geri almaya çalışırlar mı?

Ferhat Yıldız, “Nissan bayisinden aldığım arabanın tamamını ödedim. Daha sonra Pazartesi günü aracı teslim alacağımız Cuma akşamı ÖTV zammı neticesinde arkadaşlar bizi yolda arayarak 55 bin lira fark istedi. Bayiye de gittik. Oraya vardığımızda arkadaşlar, biraz beklerseniz bununla biz ilgileniriz dediler. 15:00 civarı, görüşelim dediler. Arkadaşlarımız sayesinde gittiğimizde ’30 bin lira veriyorsun 25 bin lira veriyoruz kapatıyoruz’ dediler. Tabii kabul etmedik. Daha sonra paramızı ödediğimiz için bir uyarı adı aldık. Fiyatta indirim varsa zam isteyenlere bu şekilde iade etmeye çalışıp çalışmayacağını sormak istiyorum. Bursa 4. Tüketim Mahkemesi’ne Tedbir davası açtık. Mahkeme bizi haklı gördü ve aracımıza ihtiyati tedbir koydu. Hukuki süreç devam ediyor. Ardından Nissan Genel Müdürlüğü’nü arayarak toplantı yaptık. Onlara şikayetlerimizi de bildirdik. Durumun dikkate alındığını söylediler. ”

Fatih Çapkın – Hakan Gönül – Murat Kösle

ALAKALI HABERLER

Ödediği lüks cipi şoke eden ÖTV farkı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi