‘Bataklık’ tarihinin en büyük operasyonundan ilk görüntüler

‘Bataklık’ tarihinin en büyük operasyonundan ilk görüntüler
12:00 - Haziran 30 2020 Salı

Sabah yapılan operasyon hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunun başlatıldığını belirterek, “Yaklaşık 1 yıl boyunca takip edilen operasyonun gerçekleştirildiğini” söyledi.

Operasyonun adının “Bataklık” olduğunu belirten Bakan Soylu, operasyonun uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele kapsamında düzenlendiğini kaydetti.

Noble, suçla mücadelede büyük bir zorluk yaşandığına dikkat çekerek, “Bu operasyon 9 ülke ile bağlantılı olarak gerçekleştirildi. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya ile bağlantılı olarak gerçekleştirildi. Türkiye’nin 94 ilinde 67 gözaltında hedef aldım “bilgi aldı.

Operasyonda silahlı suç örgütünün de tespit edildiğini belirten Soylu, “Örgütün iki üst düzey yöneticisi var, biri Brezilya ve Hollanda’da 26 yıllık kırmızı bir bültene sahip. 500 milyondan fazla nakit ve toplam suç geliri olacak. ”

Öte yandan, operasyondan ilk görüntüler çıktı. ND ve Ç.G. olduğu belirlenmiştir. Ç.G.’in ‘Sultan’ diyen fotoğrafı dikkat çekti.

ALAKALI HABERLER

Tüccarları zehirlemek için Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi