Başkentten kadınlara karşı şiddete artan yanıt, turuncu maske

Başkentten kadınlara karşı şiddete artan yanıt, turuncu maske
12:00 - Temmuz 31 2020 Cuma

Haziran ayında Uluslararası Demokrasi Enstitüsü’nde düzenlenen “Covid-19 Kadın Liderler Buluşması Zirvesi” ne katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddet konusunda “Turuncu Maske” projesi ile bilinçlendirme kampanyası kazanan belediyelerden biriydi.

“Kadınlara Karşı Şiddet Yok” kampanyasını desteklemek amacıyla Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütülen turuncu maske projesi ile dünyanın dikkatini çeken Büyükşehir Belediyesi de maske yapımında kadın terzilerle çalıştı.

Kadın el maskeleri

Pandemi sürecinde işsiz olan terziler için, North Star Gençlik Merkezinde kurulan atölyede çalışan kadın terziler tarafından dikilen turuncu maskeler Başkentteki erkek vatandaşlara dağıtıldı. North Star Maske Atölyesi’nde turuncu maskeler diken terzi Filiz Dügeroğlu, “Kadınların şiddetin farkında olması için turuncu maskeler üretiyoruz. Türkiye’de kadına yönelik şiddet çok fazla ve şimdi durmak istiyoruz. Şiddete hayır diyoruz ”. Şiddete maruz kalan kadınları desteklemek istediklerini söyleyen bir başka terzi Songül Coşkun, “Şiddet gören kadınları desteklemek için bu maskeleri dikiyoruz. Biz her zaman onlarla birlikteyiz. Şiddete kesinlikle hayır diyoruz. ”

Erkekler de farkındalığı destekliyor

Büyükşehir Belediyesi Yenimahalle Belediye Meclisi üyesi Lale Bektaş, başkentte sosyal farkındalığı artırmak amacıyla “kadına karşı şiddete hayır” demek için üretilen 5.000 turuncu maskenin dağıtımını destekledi. 15 Temmuz’da Kızılay Ulusal İrade Meydanı’nda Kadın Danışma Merkezi çalışanları tarafından dağıtılan turuncu maskeli erkek vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin farkındalık kampanyasına katılma zevklerini ifade ettiler.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi