Başkentte yeni bir Şule Çet vakası

Başkentte yeni bir Şule Çet vakası
15:12 - Kasım 2 2020 Pazartesi

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Açar adlı kızın şüpheli ölümü, polis cinayetini tetikledi.

İddialara göre Açar, devremülk satıcısı adı altında kurulan sahte bir şirketin satış danışmanı pozisyonundaki numara ile iletişime geçti. Açar, önceki gece Kızılay’dan sahte firma personeli tarafından alınarak otelde konaklamak üzere Kızılcahamam’a götürüldü. İddialara göre 3 kişi tarafından otele getirilen Açar’ın lobi görevlisini atlayarak otel odasına götürüldüğü belirtildi. Otelde kalan Açar’ın sabah 08.00 sıralarında bulunduğu 5. kattan düştüğü bildirildi. Açar, önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi’ne, ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay, Çankaya’da Yelken Plaza’nın 20. katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in öldürülmesini akla getirdi. Cinayet polisi, daha önce yaşadıkları gibi, Açar’ın ölümünün Çet olayına benzerliğini araştırdı. Oteldeki odada incelemelerde bulunan polis, alkol alındığını belirledi. Yakın dövüş olabileceği için odanın dağıldığı ve camın kırıldığı da vurgulandı. Yapılan çalışmalarda 5 kişi gözaltına alınarak Cinayet Bürosu şefine götürüldü. Açar’ın cansız bedeni Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

“Canlı bir gençti”

Açar’ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, intihar etmeyi düşünmeyen, ailesine ve yakın çevresine çok sadık canlı bir genç kız olduğu öğrenildi. Açar’ın cesedini almak için Adli Tıp Kurumu’na gelen yakınları ve arkadaşları, Açar’ın ölümünden şüphelenilmesini ve gerçeğin araştırılıp açığa çıkarılmasını talep etti. Açar’ın babası Ferhat Açar ve sınıf arkadaşları İHA ile konuştu. Acı çeken baba Açar, “Aile olarak olayı takip ediyoruz. Olayda bahsettiğimiz otel ve şüphelilerden şikayetçi olduk. “Bu durumu araştırıp gerçeğin ne olduğunu bulmaya çalışacağız.” Dedi.

“Diğer gamzelerin ölmesine izin verme”

Sınıf arkadaşlarından Snowelen Yıldız, “Gamze hayat ve ideallerle dolu bir kızdı. Bu gerçekleşene kadar kalkıp intihar edecek bir kişi asla yoktu ve asla olmayacaktı. Çok fazla hayali vardı. Okul dışında okulda sevincimizdi. Bu olay bizi derinden üzdü. Gamze ona oldu. Artık diğer gamzelerin başına gelmesini istemiyoruz. “Dedi.

“İntihara karşıydı”

Sınıf arkadaşı Yağmur Dönmez, “Gamze hayat dolu bir kızdı. Ailevi sorunları vardı ama Gamze’nin intihar edeceğini sanmıyorum, çok zeki ve çalışkandı, intihara karşıydı ve bunu saçma buldu. Daha kaç Gamze ölecek, Gamze için adalet istiyoruz “dedi.

“Bu işin peşinden gideceğiz”

Bir diğer arkadaşı Melisa Tuncer, “Gamze intihar edebilecek bir kız değildi. Neşeli bir kızdı. İntihar ettiğini düşünmüyoruz. Bunun peşinden arkadaşları olarak gideceğiz.” Dedi.

Gamze Açar’ın naaşı ailesi tarafından alınarak cenazesi için Antalya Karaöz’e götürüldü.

İrfan Çalışkan – Tatil Türü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi