Başkandan 123 İşçiyi Rahatlatan Açıklama

Başkandan 123 İşçiyi Rahatlatan Açıklama
22:07 - Kasım 19 2021 Cuma

Sivas’ta son günlerde tartışma konusu olan bir firmanın 123 işçiyi işten çıkardığı ve haklarını vermediği iddiası ile ilgili Sivas Kangal Belediyesi Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın tarafından açıklama yapıldı. İddiaya göre; 123 işçi ani bir kararla işten çıkarıldı ve hakları ödenmedi. Bunun üzerine başta sosyal medya olmak üzere yetkililere başvuran işçi ve işçi yakınlarının beklediği açıklama bugüne kadar yapılmamıştı.

Haklar Ödenecek Ve Geri Dönecekler

Kangal Belediyesi Başkanı Apaydın, Ekim ayında işçilere işten çıkarılacak olduklarına dair tebliğ gönderildiğini ve bu konunun kendisinin yakın takibinde olduğunu belirterek, “Bu konunun yakından takipçisiyim. İlgili firmayla görüştüm ve süreci takip edeceğim” dedi.

Apaydın, firma yetkililerinin kendisine yaptığı açıklamalarda 40 gün sonra 123 işçinin tamamının yeniden işe başlayacak olduğunu ve gerekli haklarının ödeneceğini belirterek, 123 işçiye ilave olarak firma tarafından 50 işçi daha alınacağını açıkladı. İşçilerin ve ailelerinin korkmaması gerektiğini belirten Apaydın’ın açıklamaları sonrası işçiler rahat nefes aldı.

İşçiler özellikle kış aylarında işsiz kalma endişesiyle yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini istemiş ve işten çıkarmaların engellenmesini istediklerini açıklamıştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi