Başkan Yardımcısı Oktay ve Bakan Koca depremle ilgili son bilgileri paylaştı

Başkan Yardımcısı Oktay ve Bakan Koca depremle ilgili son bilgileri paylaştı
14:00 - Kasım 1 2020 Pazar

İzmir’de meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kaynak Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde kurulan AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basın mensuplarına sahayla ilgili son bilgileri aktardı. Depremde 51 kişinin hayatını kaybettiğini ve 896 kişinin yaralanarak kurtarıldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, 26 bölgede 6 binden fazla personelin çalıştığını, yıkılan binaların 9’unun tamamlandığını, 8’inde çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini belirtti. onları. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, tüm kurum ve kuruluşların milletin hizmetinde olduğuna dikkat çekerek, “Arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin gerçekleştirildiği 6 bölgede 8 bağımsız birim bulunmaktadır. 17 yapının 9’unda çalışmalar tamamlanmış ve 8 binada devam etmektedir. 6 alanda 8 binada çalışmalar devam etmektedir. Arama kurtarma ekipleri, profesyonelliklerinin ötesinde kalplerini gösterir. Artçı sarsıntılarımız devam ediyor. Aslında bu korkmamız gereken bir şey değil, artçı sarsıntılar ne kadar yoğun devam ederse o kadar hızlı normale döneceğimizin bir işaretidir. Şimdiye kadar 4 veya daha fazlasında 831 artçı sarsıntı oldu. Ne kadar çok olursa, o kadar küçük devam eder. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Toplam 238 binada çalışmaları tamamladık. Toplamda 6 binden fazla personel 26 bölgede görev yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaları tüm gücümüzle tamamlamaya çalışacağız. Bize gelen en çok soru ‘binama girebilir miyim’ oluyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Hasar tespit çalışmalarını çok kısa sürede tamamlayacağız. Aslında, mümkünse 10 günden daha kısa sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yüzden uzman sayısını olabildiğince artırmaya çalışıyoruz. “Vatandaşlarımızın özellikle hasarlı veya orta hasar görmüşse bu binalara girmesini kesinlikle önermiyoruz.”

“Şu anda kurulan çadırlarda 2 bin 685 kişi barındı”

Barınma ve beslenme açısından herhangi bir sorun olmadığını kaydeden Oktay, “Barınma ve beslenme ünitelerinde herhangi bir sıkıntımız yok. Yaklaşık 7 bin kapasiteli yurtlarımız, spor salonlarımız ve gençlik merkezimiz çadırlarımızda çalışmalar devam etmektedir. Bornova, Bayraklı, Buca ve Konak’ta 4.880 çadır kurulması planlanıyor. 21 bin kişilik sığınma kapasitesine sahiptir. Bin 500 çadır kuruldu. Şu anda kurulan çadırlarda 2 bin 685 kişi yaşıyor. Biraz daha uzun konaklamaya ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için konteyner alanları kurulacaktır. 3 merkez belirleyeceğiz ve bununla ilgili çalışmalar başladı. 3.500 çadırımız sevk edildi. İhtiyaç için bölgeye toplam 24 milyon TL transfer yapıldı. İhtiyaçlara göre transfer edilmeye devam edilecektir. Enerji ve doğalgaz konusunda herhangi bir sıkıntımız yok “dedi.

Enkaz alanındakilere corona virüsü önlemleri hatırlatıldı

İzmir Adliyesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Oktay, “Aile ve ilk derece mahkemeleri yeni yerlerine taşınarak hizmetlerine devam edecek. Ayrıca tüm dünyadaki salgınla mücadele ediyoruz. Burada depremin yaralarını sararken bir boşluk yaratmamız gerekiyor. Yeni vakalar ve yeni can kayıpları olmaması için herkesten özellikle temizlik, maskeler ve sosyal mesafe konusunda daha titiz olmalarını rica ediyorum. Bu felaketin üstesinden birlikte geleceğiz. Başta arama kurtarma ekipleri olmak üzere 83 milyon tek kalbi olan tüm milletimize şükranlarımı sunarak, corona virüsü tedavisi görürken hayatını kaybeden Burhan Kuzu’ya Allah’tan rahmet, başsağlığı diliyorum. akraba.

“Hastanedeki 3 kişinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybından dolayı başsağlığı dileyerek açıklamasına başlayarak, “Yaşlılarımız ve çocuklarımız bu tür felaketleri daha zor atlatıyor. Depremin duygular ve ruhlar üzerindeki etkileri devam ediyor. Bunu sağlık sorunları olarak görüyoruz. Depremin hemen ardından Sağlık Bakanlığı olay yerinde çalışmalara başladı. 835 personelimiz halen 170 ambulans, 2 helikopter ambulans, 234 araç ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bir süre 5 binden fazla depremzedeye hizmet verildi. Hastanelerimizde tedavi gören hasta sayımız 896’dır. Bu sabah itibarıyla tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edilen vatandaşlarımızın sayısı 682’dir. 58’i hizmet ve yoğun bakımda olmak üzere 214 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. “8 kişi yoğun bakımda, 3 kişinin durumu ağır.”

“3 yaşındaki Elif’e henüz ulaşmadık”

Enkaz altından çıkarılan yaralıların durumu hakkında bilgi veren Bakan Koca, “Dün gece 01:00 sıralarında görevli personel ve gücünün yardımıyla 70 yaşındaki Ahmet Çitim çıkarıldı. hayata bağlılık. Ahmet Amca bu sabah diyalize girdi. Sağlığı iyi. Küçük kızımız İnci genel durumu iyi. Dolaşım zorluklarından kaçınmak için küçük bir prosedür uygulandı. Bakan arkadaşımız Bekir Pakdemirli’nin enkaz altında telefonla görüştüğü Buse’yi de ziyaret ettim. Bir veya iki gün içinde taburcu edilecek. 15 yaşındaki Günay’ın sağlığı iyi. Böbrekleri iyileşmeye başladı. Bacakları için operasyon yapıldı. Doğanlar Apartman’dan uzaklaştırılan Seher Perinçek’in tedavisi hizmete devam ediyor. 10 yaşındaki ikizler Ezel ve Elzem yoğun bakımda iyi durumda. Enkazdan 7 yaşındaki Umut kaldırıldı. “3 yaşındaki Elif’e henüz ulaşamadık.”

“Corona virüsü önlemlerini ihmal etmiş olabiliriz, gerekli dikkati alalım”

Deprem nedeniyle salgınla mücadelede hiçbir zaafın olmaması gerektiğini kaydeden Bakan Koca, “Korona virüsü önlemlerini ihmal etmiş olabiliriz. Dikkat etmeliyiz. Değerli kardeşimiz Burhan Kuzu’yu bu sabah 04: 00’da kaybettik. Durumunu yakından takip ediyordum. Burhan açıklamasını “Allah’ın rahmetinin yakınlarına başsağlığı diliyorum” diyerek tamamladı.

Önder Aydın – Sinan Yeniçeri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi