Başkan Şentop Sivas Kongresi 102. yılı anma etkinliklerinde konuştu

Başkan Şentop Sivas Kongresi 102. yılı anma etkinliklerinde konuştu
12:42 - Eylül 4 2021 Cumartesi

Sivas Kongresi’nin 102. yılı etkinlikleri çerçevesinde Sivas’ta bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop milli mücadelenin iman, kararlılık ve adanmışlık anlamına geldiğini belirtti.

Milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı ve tüm dünyaya manda ve himayenin asla kabul edilemeyeceğinin haykırıldığı Sivas Kongresi 102. yılında düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve çok sayıda siyasi parti temsilcilerinin de katılım gösterdiği etkinlikler de konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan milli mücadele döneminde olduğu gibi şimdi de millet olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini ifade etti.

Programda konuşan TBMM Başkanı Şentop, milli mücadelenin silahlı bir mücadele olduğu kadar bir strateji, plan ve şerefli bir düşüncenin eseri olduğunu ifade etti. Şentop konuşmalarının devamında milli mücadelenin iman, kararlılık ve adanmışlık anlamına geldiğini belirterek Türk Milleti’nin tarihin her alanında bu şerefli duygularla var olduğunu ve bundan sonra da var olacağını belirtti.

Etkinlikler kapsamında savaş uçaklarının gösterileri nefesleri keserken ayrıca uluslararası müsabakalarda başarı gösteren sporculara da çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi