Başkan Mustafa Eken’den Sivas’a Yatırım Açıklaması

Başkan Mustafa Eken’den Sivas’a Yatırım Açıklaması
20:52 - Kasım 18 2021 Perşembe

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas’a daha fazla yatırımcının yatırım yapması için düzenlenen “Gurbetten Sılaya Haydi Yatırıma” programı kapsamında açıklamalarda bulundu. Sivas’ın çok sayıda sektörde yatırım yapmak için uygun konum ve imkanlara sahip olduğunu belirten Eken, giderek daha fazla gelişen ve daha fazla yatırımcının ilgisini çeken Sivas’ta yatırım yapanların sonuçlardan memnun kalacaklarını açıkladı.

Beraberindeki yetkililer ile birlikte açıklamalarda bulunan Eken, özellikle İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’den yatırımcıları Sivas’a beklediklerini paylaşarak, “Bugün 5-6 fabrikaya ziyaret gerçekleştirdik. Hemşehrilerimiz bizim gururumuzdur. Çok yoğun bir gündemimiz var” açıklamasında bulundu.

‘Sivas’a Yatırımlar Daha Fazla Artmalı’

Sivas genelinde TÜİK rakamlarına göre son aylarda konut yatırımları azalırken doğrudan yatırımların oranında ise yerel halkın istediği oranlara çıkılabilmiş değil. Türkiye’nin en önemli illeri arasında olan Sivas’ta özellikle yerli ve yabancı yüzlerce firmanın mağazası bulunmasına rağmen hâlâ çok sayıda markanın şubesinin olmadığı biliniyor. Sivaslılar, özellikle Sivas Merkez bölgesinde imkanların artırılmasını ve daha fazla yatırım yapılması gerektiğini tüm etkinlik ve programlarda ifade ediyorlar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi