Başkan Çoban: Çiftçiler Daha Fazla Desteklenmeli

Başkan Çoban: Çiftçiler Daha Fazla Desteklenmeli
17:22 - Ocak 11 2022 Salı

Sivas’ın Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, son dönemde çiftçilerin artan gübre, prim ve çeşitli maliyetler karşısında zorlandığını ve daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu açıkladı. Çiftçilerin döviz ve diğer ekonomik gelişmeler karşısında zor dönemden geçtiğini belirten Çoban, “Bağ-Kur prim desteği ve diğer çeşitli destekler daha fazla olmalı. Mevcut destekler karşısında çiftçiler yeterince destek göremiyor” açıklamasında bulundu.

Çiftçilerin üretim giderlerinin geçtiğimiz yıl çok fazla yükseldiğini açıklayan Çoban, kuraklık ve diğer sebepler karşısında zor durumda olan çiftçilere parasal desteklerin çok daha fazla olması gerektiğini belirtti. Çoban, “Eğer yeterli destek sağlanmazsa çiftçi üretimi bırakacaktır. Çiftçi üretimi bıraktığı zaman ülkemizde çok büyük gıda sorunları yaşanacak ve gıda krizi ortaya çıkacaktır” dedi.

Kuraklık Desteği Verilmişti

Geçtiğimiz yıl Sivas’ta çiftçilik yapan çok sayıda çiftçi kuraklık desteği almaya hak kazandı. Ancak verilen kuraklık desteğinin yeterli olmadığını belirten Sivaslı çiftçiler, daha fazla ödeme yapılması ve özellikle gübre fiyatlarında yaşanan artışa devlet tarafından müdahale edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Gübre fiyatlarının yer yer %200’ü aşan zamlar görmesi tepkilere neden olmuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi