Başka bir aile oğullarını aldı!

Başka bir aile oğullarını aldı!
12:12 - Temmuz 7 2020 Salı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Okulu Müdürlerinin Eğitim ve Koordinasyon Toplantısında konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Diyarbakır annelerine dair haberlerim var. Şimdiye kadar 13 aileyi çocuklarıyla bir araya getirdik. Sabah da Başkanımıza bilgi verdim. Bugün 14. aileyi yarın çocuklarıyla birlikte getiriyoruz.” Görevli olan, müjdeyi duyan ailelerin çadırına sevinç gözyaşları döküldü. Eylemin 309. gününde müjde alan aileler, çocukları gelmiş gibi mutlu olduklarını söylediler. Nöbetçi aileler çocukları ile tekrar bir araya gelen aileyi izledi ve tebrik etti.

“14 aile olduğumuz için çok mutluyuz”

Van’dan Diyarbakır’a gelen ve 13, 8 yıl önce kaçırılan kızı Şeyma için HDP Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde oturan Nazlı Sancar, iyi haberi aldığında çok mutlu olduğunu söyledi. . Sancar, “Bugün bir kızımız olduğu için çok mutluyuz, sanki kızım gelmiş gibi. 14 aile olduğumuz için çok mutluyuz, tüm ailelere sesleniyorum ve çocuklarınızı rica ediyorum. Hepimiz çocuklarımızı Allah’ın izniyle götüreceğimizi umuyoruz. İnşallah, Tanrı bizi bu sevincin tadını çıkaracak, çok mutlu ve sevinçliyiz. ”

“Sanki çocuğum gelmişti”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelen ve oğlu Roşat Çiftçi’nin 5 yıl önce PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığını söyleyen anne Necibe Çiftçi, kendi çocuğunu almış gibi hissettiğini söyledi. Çiftçi, “Çok mutluyuz, tüm ailelere sesleniyoruz ve tüm anneler gelip buraya oturup umut bekliyorlar. Umudumuza ulaşacağımızı biliyoruz, bugün bu aile o kadar çok sevinç kazandı ki çocuğum gelmiş gibi hissediyorum. Hem üzgün hem de mutluyuz, umarım çocuğum benimle buluşacaktır. ”

Murat Basal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi