Başakşehir’deki Şantiyede Büyük Yangın: İşçiler Çatıda Mahsur Kaldı

Başakşehir’deki Şantiyede Büyük Yangın: İşçiler Çatıda Mahsur Kaldı
13:40 - Ocak 28 2026 Çarşamba

Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan bir inşaat şantiyesinde yangın çıktı. Olay, işçilerin ısınma amacıyla ateş yakmasıyla başladı ve alevler kısa sürede büyüyerek şantiye alanının geniş bir bölümünü kapladı. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alanın 2 bin metrekarelik kısmı alevler içinde kaldı. Yangının bazı katlara sıçradığı bilgisi paylaşıldı.

İtfaiye ekipleri, çevre ilçelerden hızla olay yerine yönlendirildi. Yangın esnasında bazı işçiler alevler arasında kalarak çatıya çıkmak zorunda kaldı. Mahsur kalan işçiler, itfaiyenin merdivenli araçlarıyla kurtarıldı. Bu kurtarma operasyonu drone ile havadan kaydedildi. Olay yerinde bekletilen sağlık ekipleri, dumandan etkilenen işçilere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Polis, şantiye çevresinde güvenlik önlemleri alırken, yangın yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Batuhan Toprak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi