Bartın’da corona virüs vakaları için bileklik takma uygulaması başladı

Bartın’da corona virüs vakaları için bileklik takma uygulaması başladı
20:00 - Kasım 28 2020 Cumartesi

Bartın’da pozitif vakaları ve temaslarını evde tutmak, bu kişilerin takip ve tedavi süreçlerini takip etmek amacıyla barkodlu bileklik takma uygulamasına başlandı. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda radyasyon ekipleri, Covid-19 testi pozitif çıkan kişiler kırmızı bileklik takarken, pozitif vakalarla temas eden kişiler beyaz bileklik takıyor. İzolasyon süresince üzerinde barkod bulunan bilekliklerin çıkarılması yasaklanırken, ev izolasyonunu takiben ekipler de kontrolleri sırasında bileklikleri kontrol ediyor.

Bilekliği çıkardığı tespit edilenler ile kolunda hasta bilekliği olmasına rağmen sokağa çıkanlar için karantina kurallarına aykırı hareket ettikleri için idari ve adli işlem başlatılıyor. Ayrıca bu kişiler karantina yurduna sevk edilmektedir.

Öte yandan İl Genel Hijyen Kurulu’nun kararı gereği tecrit kurallarını ihlal eden ve sokağa çıkan kişiler hiçbir şekilde mal ve hizmet sunamayacak. Bu kişilere satış yapan ve hizmet veren işletmeler hakkında da idari ve adli işlem başlatılacaktır.

İzolasyonu delenlerin bilgilendirilmesi istendi

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Covid-19 testi sonucu pozitif çıkan veya temas halinde oldukları için bileklik takan kişiler cadde, market ve diğer alanlarda görüldüyse, Pandemi Bildirimini gören kişiler ve 179 numaralı Şikayet Satırından ihbar istendi.

Bülent Bostancı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi