Barış Pınarı Harekatı sonrası dost kim düşman kim netleşiyor

Barış Pınarı Harekatı sonrası dost kim düşman kim netleşiyor
11:30 - Ekim 10 2019 Perşembe

Türkiye’nin sınırlarını korumak amacıyla terör örgütlerine yönelik olarak başlatmış olduğu ve Fırat’ın doğusuna gerçekleştirdiğimiz operasyona Macaristan, İspanya, Katar, ve KKTC destek verirken; ABD ve İran başta olmak üzere birçok ülke harekata destek vermediklerini açıkladılar.

Barış Pınarı Harekatı’na Destek Veren ve Vermeyen Ülkeler

Fırat’ın doğusunda Mehmetçiğin başlattığı Barış Pınarı Harekatı havadan ve karadan olmak üzere devam ediyor. Türkiye’nin başlatmış olduğu bu harekat dünyanın gündemine oturdu. Birçok ülke Türkiye’nin sınırlarını korumak amacıyla bu harekatı yapmasını meşru bulurken ve desteklerken bazı ülkeler ise operasyona karşı olduklarını açıkladılar. Macaristan her ülkenin sınırlarını savunma hakkının olduğunu açıklayarak Türkiye’ye destek veren ülkeler arasında yerini aldı. İspanya bu operasyonun gelirimi düşüreceğini savunurken Katar Emiri Erdoğan’ı arayarak destek verdiğini açıkladı. KKTC Başbakanı yaptığı açıklamada bölgeye barışın getirileceğin emin olduklarını söyledi. Rusya’nın ise bu operasyonla ilgili tarafsız kaldığı açıklandı.

Terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili birçok ülke açıklamada bulundu. Suudi Arabistan, İsveç, ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Mısır, Kanada, Danimarka, İran ve Finlandiya Türkiye’nin sınırlarını korumak amacıyla başlattığı bu harekata destek vermediklerini açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi